گروه گزارش: مدیر مدارس جامعةالمصطفی(ص) در گرجستان با بیان اینکه این کشور حامی فعالیت مسلمانان است از تاسیس دو دارالقرآن توسط جامعةالمصطفی(ص) خبر داد و گفت: کسانی از فاصله 60 کیلومتری به این دارالقرآنها میآیند تا قرآن فرابگیرند.
به گزارش مرکز خبر و اطلاع رسانی جامعه المصطفی، حجت الاسلام والمسلمین داود زارع، نماینده و مدیر مدارس جامعة المصطفی(ص) در گرجستان در گفتوگویی؛ با بیان اینکه جامعةالمصطفی(ص) ۲۰ سال سابقه حضور در این کشور را دارد گفت: هم اکنون المصطفی(ص) سه مدرسه تابعه برای خواهران و برادران در این کشور دارد و رشته کاردانی و کارشناسی معارف اسلامی را در این مدارس ارائه میکنیم.
وی افزود: آموزش قرآنی از مواد اولیه درسی است که هر طلبه در بدو ورود به مدارس ما باید فرابگیرد البته آموزش قرآن مقداری سخت است؛ زیرا حروف الفبای آنان با حروف عربی و فارسی بیگانه است و از طرفی برخی از آنان زبان گرجی را خواندهاند، لذا برای آشنایی با قرآن باید ابتدا زبانی جدید را فرابگیرند که این مسئله روند یادگیری را کند و مشکل کرده است.
حجت الاسلام والمسلمین زارع با بیان اینکه قرآن جزء برنامههای اصلی در مدارس ما است و تا طلاب روخوانی و روانخوانی قرآن را فرانگیرند به مراحل بالاتر تحصیلی منتقل نمیشوند، تصریح کرد: البته سطح قرآنی در مدارس ما مطلوب نیست و در زمینه حفظ مشکل اساسی داریم؛ البته امسال برنامه حفظ را برای طلاب خواهر شروع کردهایم و با تشویقاتی که ارائه میدهیم آنان را به این سمت جذب میکنیم.
نماینده المصطفی(ص) در گرجستان با بیان اینکه جشنواره قرآنی و حدیثی جامعة المصطفی(ص) طی دو سال اخیر متناسب با توانمندی طلاب آن جا در حال برگزاری است، ولی در مجموع با وضع مطلوب فاصله داریم تصریح کرد: ساعات کلاسهای قرآنی را افزایش داده و حتی شهریه برای طلاب خواهر قرار دادهایم تا به حفظ قرآن بپردازند و قرآن، شرط ورود طلاب به مرحله بعد تحصیلی شده است.
حجت الاسلام والمسلمین زارع با بیان اینکه دو دارالقرآن توسط فارغالتحصیلان مدارس ما در دو منطقه گرجستان ایجاد شده عنوان کرد: یکی در منطقه فرما که حدود ۳۵ کیلومتری تفلیس است و اطراف آن همه مسیحی و سنی هستند، ولی چند روستای شیعهنشین دارد که با راهاندازی این مرکز مردم بسیار خوشحالاند که طلاب شیعی به فرزندانشان تدریس میکنند و حتی از فاصله ۶۰ کیلومتری برای فراگیری قرآن حضور مییابند.
وی ادامه داد: دارالقرآن دیگری نیز در شهر ماندئولی که مسلماننشین هستند در کنار مسجد امام حسین(ع) داریم که ۵۰ قرآنآموز در آن حضور دارند.
نماینده المصطفی(ص) در گرجستان در پاسخ به این سؤال که المصطفی(ص) چه وجه ممیزهای در فعالیتهای خارج از کشور با دیگر نهادهایی که در عرصه بینالمللی فعالیت دارند دارد عنوان کرد: المصطفی(ص) نهادی علمی و آموزشی و نه تبلیغی است؛ ما افراد را آموزش داده و طلابی تربیت میکنیم که پاسخگوی نیازهای شیعیان در این کشور باشند.
وی افزود: ما سه مرکز آموزشی در این کشور داریم و مخاطبان نیز همه شیعه هستند و طلبه اهل سنت نداریم؛ البته همه دنیای رویکرد شیعه را به عنوان رویکرد عقلگرایانه و معتدل پذیرفتهاند و میگویند در فرهنگ شما تروریسم و تکفیر و ... نیست، لذا دولت گرجستان از فعالیتهای ما حمایت کرده و المصطفی(ص) در این زمینه موفق بوده است.
حجت الاسلام والمسلمین زارع بیان کرد: در این کشور(گرجستان) وهابیهراسی وجود دارد، اما دولت این کشور با وجود این همه ایرانهراسی با شیعه و سنی مشکلی ندارند و تصریح کردهاند که ما با رویکرد شما موافق هستیم و از فعالیتهای ما حمایت هم میکنند.
نماینده جامعه المصطفی در گرجستان در پاسخ به این سؤال که آیا موازی کاری با نهادهای دیگر در خارج از کشور ندارید؟ گفت: در این کشور رایزن فرهنگی وجود دارد که در ترجمه و چاپ آثار و مسائل تبلیغی با هم همکاری داریم و با مجمع جهانی اهلبیت(ع) نیز تعامل داریم.
وی در مورد تعامل با رسانهها به خصوص ایکنا افزود: ما در عین اینکه مخفی کاری نداریم فعالیتهای خود را هم چندان رسانهای نمیکنیم البته در مناسبتها و وفیات و موالید بنده را دعوت و مطالبی را تولید و در سطح دنیا و در شبکههای مختلف مجازی و ... منتشر میکنند.
حجت الاسلام والمسلمین زارع ضمن ابراز تمایل برای همکاری با ایکنا برای انعکاس اخبار و مطالب قرآنی در گرجستان بیان کرد: ما هم برای تعامل با ایکنا و استفاده از ظرفیت طلاب اعلام آمادگی داریم و میتوانیم با همکاری مشترک به انعکاس بیشتر کارهای قرآنی کمک کنیم.
یادآور میشود، این گفتوگو در حاشیه برگزاری گردهمایی مدیران و نمایندگان جامعةالمصطفی در داخل و خارج کشور در ستاد مرکزی المصطفی(ص) صورت گرفته است؛ این گردهمایی به مدت سهروز از روز ۹ مردادماه آغاز و روز پنجشنبه ۱۲ مردادماه خاتمه یافت و موضوع و محور اصلی این همایش نیز مباحث تربیتی بوده است.