گروه خبر: جلسه هماندیشی علمی و فرهنگی با رویکرد عقد تفاهمنامه فعالیتهای مشترک علمی و پژوهشی بین جامعةالمصطفی و دانشگاه بینالمللی اهلبیت(علیهمالسلام)، در سالن جلسات این دانشگاه برگزار شد.
در این نشست، حجتالاسلام والمسلمین دکتر عباسی، رئیس جامعةالمصطفی، ضمن تشکر از میزبانی دانشگاه بینالمللی اهلبیت(علیهمالسلام) و ابراز خرسندی از همکاری مشترک علمی و فرهنگی این دو نهاد گفت: در چهار دهه اخیر پیشرفتهای علمی خوبی داشتهایم و در برخی موارد این پیشرفتها کمنظیر بودهاند.
رئیس جامعةالمصطفی با بیان اینکه تولیدات علمی ما در جهان بسیار مهم و حائز اهمیت بوده است، تصریح کرد: البته در کنار تنگناهای اقتصادی، در مبادلات علمی هم در تنگنا بودهایم، ولی در عین حال، در حوزههای مختلف علمی به سرعت پیشرفت مینماییم.
وی ادامه داد: همکاریهای مراکز علمی داخل کشور و شبکهسازی علمی میان مؤسسات علمی کشور باید جدیتر گرفته شود، زیرا امروزه از نظر کمیت و کیفیت، مراکز علمی خوبی در کشور داریم.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر عباسی با اشاره به رشد علمی ایران پس از انقلاب افزود: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، در کشور فقط شصت مؤسسه علمی وجود داشت و امروزه شاهد فعالیت دوهزار مرکز علمی در کشور هستیم و ارتقای کمی در کنار ارتقای کیفی و ایجاد رشتههای جدید رخ داده و این فرصتی برای پیشرفت علم و ایجاد شبکه علمی بین این مراکز است تا بتوانیم فعالیتهای علمی را با کیفیت بالاتری انجام دهیم و از سوی دیگر، از کارهای تکراری بپرهیزیم.
وی خاطرنشان کرد: شرکت در مجامع بینالمللی و نشستهای جهانی و همچنین افزایش رشتههای تخصصی در زمینههای علوم پایه، فنی و مهندسی، پزشکی و پیراپزشکی و میانرشتهای میتواند برای شناساندن این دانشگاه به جامعه علمی جهان مؤثر باشد و جامعةالمصطفی اعلام آمادگی میکند تا با دانشگاه بینالمللی اهلبیت(علیهمالسلام) در قالب انجام پروژهها و نشستهای مشترک علمی، پایاننامهها، تبادل استاد و دانشجو و... همکاری داشته باشد.
حجتالاسلام والمسلمین سعید جازاری، رئیس دانشگاه بینالمللی اهلبیت(علیهمالسلام) نیز داشتن دیپلماسی علمی در حوزه بینالملل و استفاده از ظرفیتهای حوزوی و دینی در علوم مدرن، دیپلماسی فرهنگی و استراتژی فرهنگی، به منظور درونی کردن آموزههای اصیل فرهنگی، دیپلماسی دینی برای بیان اصول دینی و اخلاقی و استراتژی مشخص بینالمللی برای کیفیتبخشی دانشگاههای بینالمللی کشور را ضروری و چهار رکن اصلی پیشرفت علم در سراسر دنیا دانست.
حجتالاسلام والمسلمین جازاری افزود: افزایش تعداد رشتههای دانشگاهی و راهاندازی رشتههای علوم پایه، فنی و مهندسی و حوزههای میانرشتهای، رشد سطح علمی دانشجویان، انجام فعالیتهای علمی پژوهشی، افزایش جذب دانشجو، ایجاد زمینههای کارهای فرهنگی- اقتصادی با کشورهای دیگر از طریق دانشجویان دانشآموخته دانشگاه، بالا بردن جایگاه علمی دانشگاه در رتبهبندیهای علمی جهانی، عضویت در انجمن دانشگاههای جهان اسلام و...، از اهداف مورد نظر در چشمانداز آینده این دانشگاه به شمار میرود و در دستور کار قرار گرفته است.
خاطرنشان میشود در پایان نشست، رؤسای دو دانشگاه تفاهمنامه مشترک همکاری امضا نمودند.