در نشست علمی بررسی شد؛

نقش کلیسای ارتدوکس روسیه در تعاملات بین الادیانی

نشست علمی «نقش کلیسای ارتدوکس روسیه در تعاملات بین الادیانی» در موسسه آموزش های کوتاه مدت و فرصت های مطالعاتی برگزار شد.

دکتر یزدیان، معاون پذیرش و ارتباطات مؤسسه‌ در ابتدای این نشست ضمن خوش‌آمدگویی به میهمانان روسی، به معرفی ماهیت و فعالیت‌های مؤسسه پرداخت و اظهار داشت: «مرکز آموزش‌های کوتاه‌مدت متولی برگزاری دوره‌های آموزشی و دانش‌افزایی برای متقاضیان از سراسر جهان است و فراگیران از کشورهای مختلف در این مجموعه، دوره‌های متنوعی در حوزه علوم اسلامی و انسانی را می‌گذرانند.»

وی افزایش تعامل بین نخبگان، تقویت گفتمان علمی میان اساتید داخلی و خارجی و آشنایی با فرهنگ و تمدن ایران را از دیگر اهداف این مؤسسه برشمرد و به شرایط پذیرش فراگیران و ارائه آموزش‌ها بر اساس تقاضای مخاطب اشاره کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین نجفی، دبیر این نشست علمی، با معرفی اسلام به عنوان دین رحمت، به آیه ۶۴ سوره آل عمران اشاره کرد و تأکید کرد: «دیدگاه اسلام علیه ملت‌ها و ادیان دیگر نیست، بلکه علیه زور، ظلم و استکبار است.» وی همچنین به دیدگاه قرآنی مقام معظم رهبری در زمینه جایگاه عدالت در زندگی حضرت عیسی و حضرت موسی (علیهما السلام) اشاره کرد.

کشیش نیکیتا کوزنتسوف، رئیس کلیسای نیکولای قدیس واقع در شهر کازان، با ارائه مباحثی پیرامون مجتمع و مدرسه علمی ارتدوکس روسیه، کلیسای ارتدوکس روسیه را بزرگترین کلیسا در این کشور معرفی کرد. وی با بیان اینکه این کلیسا در بسیاری از کشورها دارای نمایندگی است، اظهار کرد: «هدف کلیسا، صلح، صفا و زندگی مسالمت‌آمیز است.»

کشیش ـ راهب رامان مودین، راهب بزرگ کلیسای اسقفی اعظم کازان نیز با تأکید بر زندگی مسالمت‌آمیز پیروان ادیان مختلف در روسیه، گفت: «تعامل و زندگی مسالمت‌آمیز بین ادیان، حتی برای دیگران که از این فضا دور هستند، تعجب برانگیز است.» وی انرژی معنوی و روحی را از جمله شاخصه‌های مشترک در همه ادیان دانست.

روگاتین ولادیمیر نیکولایویچ، رئیس گروه مطالعات اسلامی در مدرسه دینی ارتدوکس کازان، به تبیین مباحثی در خصوص گفت‌وگوی بین ادیانی در این مدرسه پرداخت و از تشکیل گروه استراتژیک برای ارتباط با جهان اسلام خبر داد.

روگاتینا یِلِنا سرگئیونا، دانشیار کرسی مطالعات اسلامی در مدرسه دینی ارتدوکس کازان، با تأکید بر اهمیت گفت‌وگوی بین ادیانی، مسئولیت رهبران دینی و مذهبی در ایران و روسیه را در راستای جلوگیری از تنش‌های ملی، دینی و مذهبی سنگین دانست.

در پایان این نشست، سؤالاتی در زمینه طراحی دوره‌های مشترک مطالعات ادیان، ارائه الگوهایی برای کاهش گسست‌های فرهنگی و ارائه راهکارهای عملی برای تقویت گفت‌وگوی بین‌الادیانی مطرح شد و همچنین هدیه ای به رسم یاد بود به میهمانان کشور روسیه اهدا گردید.