دکتر اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در هفدهمین اجلاس مدیران و نمایندگان جامعه المصطفی، تلاش المصطفائیان را از مصادیق روشن خدمت فرهنگی در عرصه بینالمللی توصیف نمود و اظهار داشت: جامعةالمصطفی از موفقترین بخشهای فعال در عرصه بینالملل است.
دکتر اسماعیلی اظهار داشت: همانطور که آثار فعالیتهای باروحیه و انگیزه الهی چندین برابر آثار رویکردهای صرفاً اداری است؛ جامعةالمصطفی نیز در حوزه فعالیت علمی و فرهنگی خود بسیار کارآمد بوده است.
وی در ادامه بر اهمیت تأثیر زبان فارسی در احیا، شکلگیری و تقویت بنیههای تمدنی اسلام تأکید نمود و ابراز داشت: خدمتی که انقلاب اسلامی بهواسطه جامعة المصطفی به زبان فارسی نموده، کیلومترها جلوتر از مدعیان پرسروصدا و کم اثری است که به دنبال گسترش تفکرات ملیگرایانه هستند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آشناسازی دانشپژوهان عرصه بینالملل با زبان فارسی را افتخاری بزرگ در مسیر ترویج معارف ناب الهی و دستیابی به منابع عظیم اهلبیتی توصیف نمود و ابراز داشت: جامعه المصطفی خدمات ارزشمندی را به توسعه فرهنگ ایرانی اسلامی نموده است.
دکتر اسماعیلی به رویکرد دولت در شکلدهی به تحولات بزرگ در عرصه توسعه فرهنگ ایرانی اسلامی اشاره و گزارشی از آخرین رویکردهای فرهنگی دولت ارائه نمود و ابراز داشت: در دهه گذشته و بهویژه در سالهای اخیر علیرغم اینکه با مشکلات اقتصادی بزرگی روبرو بودیم، در حوزه حکمرانی فرهنگی نیز وضعیتی بهمراتب بدتر داشتیم؛ بهگونهای که از تمام مزیتهای دولتی در حکمرانی فرهنگی عقبنشینی کرده بودیم!
دکتر اسماعیلی در ادامه ضمن اشاره بهروزهای سخت حوزه فرهنگ بعد از اغتشاشات سال گذشته، استقبال ملت از جشنواره فیلم فجر انقلاب اسلامی و حضور ۷ میلیونی بازدیدکنندگان از نمایشگاه کتاب امسال را آبی بر آتش فتنه فرهنگی کشور دانست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر اینکه دولت به دنبال جبران عقبماندگی فرهنگی، ریل گزاری ها در حوزه حمایت از رویکردهای فرهنگی است، اظهار داشت: شناسایی چهرههای جدید و فضادهی به مراجع فکری برای تربیت نیروهای فعال در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه ازجمله رویکردهایی است که گامهای بزرگی در این مسیر برداشتهشده است.
وی بر اهمیت تقویت همه بخشهای حوزه فرهنگی کشور ازجمله فرهنگ بینالملل تصریح نمود و ابراز داشت: تأسیس نهاد بینالمللی حوزه فرهنگ و تقویت همافزایی فعالان فرهنگی عرصه بینالملل ازجمله رویکردهایی است که میتوان دنبال نمود.
دکتر اسماعیلی در بخش پایانی سخنان خود با تأکید بر اینکه حضور فرهنگی جمهوری اسلامی در عرصه بینالملل عمیقتر و فعالتر از گذشته دنبال میشود، خاطرنشان ساخت: حضور عمیقتر ایران در عرصه بینالملل، باید فراتر از فعالیتهای صرفاً فرهنگی، رسانهای و هنری دنبال شود، تفاهمنامههای فرهنگی پیمان شانگهای از ظرفیت بالایی برخوردار است؛ نقشآفرینی در این عرصهها و گسترش رویکردهای فرهنگی، نیازمند همیاری و همکاری نهادهای بینالمللی است.
Δ