نشست جایگاه استراتژی وحدت جهان اسلام در دوران نظم نوین جهانی برگزار شد

 نشست جایگاه استراتژی وحدت جهان اسلام در دوران نظم نوین جهانی در نمازخانه ستاد مرکزی جامعةالمصطفی العالمیة برگزار شد

 حجت‌الاسلام محمدعلی رنجبر، مدیر اندیشکده ایران پیشران، در نشست «جایگاه استراتژی وحدت جهان اسلام در دوران نظم نوین جهانی» که در نمازخانه ستاد مرکزی جامعةالمصطفی برگزار شد، با بیان این که امروز ملت‌های جهان از ۴۵ سال مقاومت و پایداری ایرانیان الگو گرفته‌اند، اظهار داشت: نقشه سیاسی و ژئوپلیتیک دنیا در حال تغییر است و ملت‌ها بیدار شده، مسئله تک‌قطبی بودن و زورگویی‌کردن یک یا دو قدرت بر کشورها و ملت‌ها دیگر مشروعیت خود را ازدست‌داده است.

 وی ضمن اشاره به تغییر و تحولات پیش‌آمده در کشورهای درحال‌توسعه و موج بیداری ملت‌ها در مقابل استکبار جهانی، با بیان این که تا کنون هیچ‌کدام از کشورهای اسلامی در راهبردی‌ترین مجامع بین‌المللی حضور پررنگی نداشته‌اند، اظهار داشت: ملت‌ها در حال بیداری هستند و تصویری که ملت بزرگ ایران در سایه عنایات الهی و هدایت‌های داهیانه امام و رهبری نشان دادند، هدایت ملت‌های آزاده جهان را به دنبال داشته است.

 حجت‌الاسلام رنجبر به مطرود شدن نظام تک‌قطبی جهان در سال‌های اخیر اشاره نمود و خاطرنشان ساخت: در سایه‌سار ایستادگی و مقاومت ملت ایران، شاهد فراغت نسبی بعد از شکست مفتضحانه امریکا هستیم؛ دنیا فهمیدند که زبان زور آمریکا را تنها با زبان زور می‌توان پاسخ داد.

 مدیر اندیشکده ایران پیشران در ادامه ضمن اشاره به فرازهایی از منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی و پیچ تاریخی و جایگاه امت اسلامی در آن، اذعان داشت: در تعاریف تمدنی امت اسلامی، تمام ملت‌ها، اقوام، خانواده و افراد درون جهان اسلام، از هویت مستقلی برخوردارند و کشورهای اسلامی با اتحاد و یکپارچگی می‌توانند در دنیای جدید بر جایگاه رفیعی قرار گیرند.

 وی در تشریح موقعیت جغرافیایی سرزمین‌های اسلامی، بر اهمیت بهره‌گیری از آن در جهت اعتلای اسلام و جهان اسلام تصریح نمود و ابراز داشت: پرهیز از تفرقه و خلاصی از شر وسوسه‌های دشمان اسلام و مسلمین که گاهی از زبان خودی‌ها نیز شنیده می‌شود، می‌تواند امت اسلامی را در جایگاه رفیعی قرار دهد.

 حجت‌الاسلام رنجبر در تعریف اتحاد و یکپارچگی امت اسلامی، با تأکید بر این که اتحاد، هیچگاه به معنای برداشتن مرزهای جغرافیایی و یا وحدت مذهبی نیست، تصریح کرد: باید به سمت عملی‌شدن هفته وحدت حرکت نماییم؛ مراد از وحدت، صف‌آرایی امت اسلامی و تشکیل جبهه متحد در مقابل زیاده‌خواهی‌های استکبار جهانی است.

 مدیر اندیشکده ایران پیشران با بیان این که امت اسلامی با تمرکز بر هویت جمعی، همواره باید پشتیبان یکدیگر باشند، یادآور شد: مراد از وحدت، وحدت در حفظ منافع امت اسلامی است.

 وی با اشاره به این که دشمنان اسلام همواره به دنبال شکستن اتحاد کشورهای اسلامی از جمله ترکیه، ایران، مصر و عربستان هستند، خاطرنشان ساخت: در تجلی وحدت اسلامی باید در عین حفظ منافع امت اسلامی، به تولی و تبری اسلامی توجه داشته باشیم.

 سخنران این نشست بر اهمیت مسئله تولی و تبری در گفتمان اسلامی تصریح نمود و اذعان داشت: خداوند متعال عزت و آبرو را به کسی می‌دهد که در جمع مؤمنین و در مسیر ولایت الله و در مقابل کفر و دشمن اسلام قرار گیرد.

 وی بر لزوم تبدیل‌شدن ایران به کلید، مرکز ثقل و پایه ترانزیتی دنیا تأکید نمود و یادآور شد: برای تجلی اقتدار جهان اسلام، باید نقش حلقه وصل ترانزیتی سرزمین‌های مختلف جهان را ایفا نماییم؛ منفعت جهان اسلام در گرو اتحاد و مشارکت‌درساخت ابر راه‌ها و ایجاد مسیرهای ترانزیتی است.

 حجت‌الاسلام رنجبر تصریح کرد: ایجاد ناامنی در سطوح مختلف سرزمین‌های اسلامی و بسترسازی برای دعوای شیعه و سنی، دعوای عرب و عجم، دعواهای جغرافیایی و… در راستای نقشه و توطئه شوم استکبار جهانی و برای مقابله با مسیر اقتدار امت اسلامی است.