همایش بررسی تحولات باور به منجی در ادیان در قرن ۲۱

سومین همایش علمی بین الادیانی با موضوع "بررسی تحولات باور به منجی در ادیان در قرن ۲۱" از سوی نمایندگی المصطفی در تانزانیا در روز یکشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۲ به مناسبت نیمه شعبان برگزار گردید.

در این همایش شخصیت ها و پیروان ادیان و مذاهب مختلف شامل سفیر جمهوری اسلامی دکتر حسین الوندی،رایزن فرهنگی دکتر محسن معارفی ومیهمانانی از مسیحیت، اسلام، هندویی، بودایی، سیک‌ها، اباضیه‌ها، بهره‌ها و آقاخان‌ها حضور داشتند.

حجت الاسلام علی تقوی نماینده المصطفی در کشور تانزانیا یکی از سخنرانان همایش منجی بیان داشت: سرعت تغییرات و تحولاتِ جهانی در امور مختلف از جمله مسائل دینی، به اندازه ای شگفت انگیز است که هرگونه بی تفاوتی از طرف پیروان ادیان، آن ها را با چالش های جدّی نسبت به باورهای دینی به ویژه در میان نسل جدید مواجه خواهد کرد. در حالی که نظام الحاد و بی دینی، بی سابقه ترین حملات خود را متوجّه تمام ادیان کرده، وظیفۀ رهبران ادیان مختلف آن است که با همفکری و هم افزایی، جبهۀ واحدی را در برابر بی باوری شکل دهند.

وی افزود: مدرنیسم و پست مدرنیسم به شیوه های مختلف، کنارگذاشتن مذهب را برای رسیدن به پیشرفت توصیه کرده اند و می کنند. پیشرفت های مادّی، بشر را به سمت تلاش برای لذّت های مادّیِ بی نهایت سوق داد و همین تلاش بی سرانجام، به مشکلات مادّی و معنوی و روانیِ متعددی انجامید. پیامدِ دیگرِ نظام سرمایه داری، گسترش فاصله طبقاتی و از بین رفتن امنیت فردی و اجتماعی است. این در حالی است که در بسیاری از نقاط دنیا، ادیان با وجود تاکید بر ارزش های انسانی، در رقابت با امتیازات مادّی، به حاشیه رانده شدند، گرچه بی توجهی بعضی ادیان به تطابق با شرایط زمان و مکان را نیز نمی توان نادیده گرفت.

نماینده المصطفی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر، گسترش ظلم و ستم در نقاط مختلف دنیا و رنج روافزون مادی و معنویِ بخش قابل توجهی از مردم در تمام نقاط دنیا، توجّهات را بیش از پیش به باور به منجی معطوف کرده است. دنیا با تمام وجود خود، نام منجی را صدا می زند؛ مهدی بخوانندش یا محمّد، مسیح یا میتریه، گورو یا کالکی! فرقی نمی کند نامش چه باشد. دین باوران باید به این باور واحد هدایت شوند که نظام حاکم بر دنیا، که عمدتا بر سرمایه داری، ظلم و چپاول دولت ها و ملّت ها استوار است، روز به روز به شکست نهایی نزدیک می شود و در این فضا، ایجاد آمادگی ذهنی و معنوی، برای پذیرش منجی، اهمیت دوچندانی پیدا می کند.

وی تصریح کرد: عمیقا بر این باورم ۲۵ فوریۀ ۲۰۲۴ می تواند نقطۀ عطفی در تاریخ گفتگوی پیروان ادیان در تانزانیا باشد. ما پیروان ادیان بزرگ دنیا گردهم آمده ایم تا هر یک با نگاه خود، چالش های پیش روی ادیان در قرن ۲۱ را بررسی کنیم و به طور خاص، راهکارهای خود نسبت به تعمیق باور به منجی در میان دین باوران را ارائه دهیم. صمیمانه دست تمام شما را برای گسترش همکاری های علمی و فرهنگی در حوزه های مختلف می فشارم و امیدوارم این حضور پرشور پیروان ادیان در تانزانیا، آغازی باشد بر تعاملات گسترده تر برای تعمیق دین باوری، صلح، دوستی و آمادگی برای آمدن منجی.

سخنرانان همایش هریک با موضوعات و محورهای ذیل به ایراد سخن پرداختند.

۱- حجة الاسلام تقوی نماینده المصطفی با موضوع: چالش های غالب در حمایت از اعتقاد به منجی در قرن ۲۱

۲- شیخ الهادی موسی رئیس مرکز صلح ودوستی بین الادیان با موضوع
تأثیر گفتگوی بین الادیان و تعاملات جمعی بر گسترش جهانی اعتقاد به منجی.

۳- کشیش کریستوسیلر کالاتا باموضوع:
نقش ایمان در نجات دهنده در شکل دادن به هویت و مبارزه با ظلم در قرن ۲۱

۳- شیخ علی قائم مقام مفتی اعظم تانزانیا با موضوع:
اهمیت ایمان به منجی در مواجهه با معضلات کلامی و اخلاقی در قرن ۲۱

۴- حجه الاسلام دکتر مرتضی کریمی باموضوع :
بحران معنای زندگی : تحلیلی بر وضعیت معاصر و زمان ظهور منجی .

۵- حجه الاسلام شیخ حامد جلاله با موضوع:
منجی در قرآن و حدیث.

۶- خانم کروتی آجی گورچا هندو با موضوع:
نقش رهبران و نهادهای مذهبی در ترویج ایمان به منجی در میان نسل نوظهور.

۷- پرفسور ژوزفات سلستین موهوزا مسیحی باموضوع:
تحلیلی از برداشت مؤمنان معاصر از منجی در قرن ۲۱

به ایراد سخن پرداختند.