سخنران نشست در ابتدا خاطرنشان کرد: بسیاری از چالشهای جهان اسلام بخاطر اختلاف و عدم وحدت است. از نگاه حضرت امام خمینی و مقام معظم رهبری وحدت ضروری ترین و راهبردی ترین مساله جهان اسلام است که اگر اتفاق بیفتد مساله فلسطین و سلطه استعمارگران بر جهان اسلام حل می شود.
وی در ادامه گفت: مراد از وحدت توجه به نقاط مشترک و عدم تأکید بر وجوه اختلاف عقیدتی است. بنابراین از منظر مقام معظم رهبری لعن و دشنام بزرگان اهل سنت جایز نمی باشد.
دکتر ناییج افزود: وحدت را در سه سطح میتوان در جهان اسلام پیگیری کرد. نخست دولتهای کشورهای اسلامی که با توجه به سرسپردگی دولتها در درون کشورهای اسلامی و وابستگی به قدرتهای دیگر، ثمرات زیادی ندارد. دوم در سطح نخبگان جهان اسلام که دارای ظرفیت بسیار زیادی جهت تبیین مساله وحدت هستند و تا حدودی این مساله محقق شده است ولی از آنجا که جریانهای رقیب نیز به مقابله با آن میپردازند تاثیرات آن را کم میکنند. سوم در سطح عموم مردم و مسلمانان؛ از آنجا که مردم توجه به دولتها و نخبگان نموده و بر اساس رفتار و کنش آنان عمل می کنند به شدت متأثر از آنان میباشند.
سخنران نشست در بخش پایانی سخنان خود اظهار داشت: بنابراین نخبگان شایدبهترین گزینه برای آگاهی و بیداری مسلمانان باشند که در سالهای بعد از انقلاب اسلامی بر آن تاکیدات فراوان شده است و هر ساله همایشها و دیدارها در سطح نخبگان در جهان اسلام برگزار میگردد وخوشبختانه جامعهالمصطفی به عنوان یک نهاد علمی نقش بسزایی در این امر داشته و دارد.
Δ