برگزاری جشنواره قرآنی و حدیثی جامعه المصطفی با مشارکت ۴۶ ملیت

رئیس مرکز امور خانواده‌های جامعه المصطفی و مسئول جشنواره قرآنی و حدیثی خانواده‌های طلاب، برنامه‌ها و اهداف برگزاری جشنواره قرآنی و حدیثی خانواده‌های طلاب و اهمیت آن در ارتقاء سطح معنوی و قرآنی خانواده‌های طلاب جامعه المصطفی(ص) را تشریح کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین قاضوی، رئیس مرکز امور خانواده‌های جامعه المصطفی، از برگزاری جشنواره قرآنی و حدیثی خانواده‌های طلاب با مشارکت ۵۲ ملیت خبر داد. این رویداد که با هدف ترویج فرهنگ قرآنی و شناسایی استعدادهای قرآنی برگزار می‌شود، فرصتی برای تقویت معنویت در خانواده‌های طلاب و ارتباط آنان با آموزه‌های قرآن و حدیث فراهم کرده است. امسال بیش از ۴۰۰۰ نفر در ۱۲ رشته قرآنی در این جشنواره شرکت کرده‌اند.

حجت‌الاسلام والمسلمین قاضوی، رئیس مرکز امور خانواده‌های جامعه المصطفی و مسئول جشنواره قرآنی و حدیثی خانواده‌های طلاب، امروز در گفتگویی با خبرنگاران از برگزاری این جشنواره و اهمیت آن در ارتقاء سطح معنوی و قرآنی خانواده‌های طلاب جامعه المصطفی (ص) سخن گفت و در این گفت‌وگو به اهداف و سیاست‌های این جشنواره که هر ساله با مشارکت گسترده طلاب و خانواده‌ها برگزار می‌شود، اشاره کرد.

حجت‌الاسلام قاضوی در ابتدای سخنان خود با قرائت آیات قرآن کریم و اشاره به آیه‌ای که خانه‌هایی که در آن‌ها ذکر خدا و تلاوت قرآن به‌طور مرتب صورت می‌گیرد را خانه‌هایی پر از نور و آرامش معرفی می‌کند، و بر اهمیت ایجاد محیط‌های قرآنی در خانه‌ها تأکید کرد.

وی با اشاره به مفهوم “الذین یذکرون الله قیاماً و قعوداً” به نقش پررنگ قرآن در زندگی خانوادگی و معنویت در جامعه اشاره کرد و افزود: خانه‌هایی که در آن‌ها قرآن تلاوت می‌شود، خانه‌هایی هستند که آرامش، معنویت و رفعت به آن‌ها افزوده می‌شود.

رئیس مرکز امور خانواده‌های جامعه المصطفی ادامه داد: هدف اصلی این جشنواره، ترویج و توسعه فرهنگ قرآنی در خانواده‌ها و پرورش نسل‌هایی آگاه به قرآن و معارف دینی است. در این راستا، جشنواره قرآنی و حدیثی خانواده‌های طلاب، به‌عنوان یک پدیده الهی، از همان ابتدا با هدف ایجاد تحول معنوی در خانواده‌ها و به‌ویژه در میان طلاب طراحی شد.

وی همچنین به تاریخچه این جشنواره اشاره کرد و گفت: جشنواره‌های قرآنی و حدیثی خانواده‌های المصطفی از سال‌های اولیه با تمرکز بر طلاب و خانواده‌ها برگزار می‌شد. اما از سال ۱۳۹۱ به بعد، تمرکز بیشتری روی خانواده‌ها قرار گرفت و دوره‌های آموزشی برای آنان طراحی شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین قاضوی افزود: هدف این جشنواره صرفاً رقابت و مسابقه نیست، بلکه بیشتر یک نگاه پایشی، ارزیابی استعدادهای قرآنی و هدایت آن‌ها به سمت پرورش و شکوفایی در این مسیر است. همچنین، در این جشنواره تلاش می‌شود که علاوه بر برگزاری رقابت‌های قرآنی، محیطی برای آموزش و ترویج مفاهیم قرآنی در میان خانواده‌ها فراهم گردد.

وی در ادامه بیان کرد: در سال‌های اخیر، این جشنواره با همکاری نهادهای مختلف حوزوی و مراکز فرهنگی برگزار شده است. امسال، همکاری‌ها به‌ویژه با مرکز خدمات شخصی و معاونت‌های مختلف فرهنگی و تربیتی گسترش بیشتری یافته و باعث شده است که این جشنواره در ابعاد گسترده‌تری برگزار شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین قاضوی همچنین از اهداف مهم جشنواره امسال صحبت کرد و گفت: امسال جشنواره با هدف ترویج فرهنگ قرآن و تلاوت در خانواده‌ها آغاز شده است. تلاوت قرآن در خانه‌ها موجب افزایش خیر و برکت، آرامش و معنویت در خانواده‌ها می‌شود. این جشنواره همچنین به‌دنبال شناسایی استعدادهای قرآنی نخبه و پرورش آن‌ها است.

رئیس مرکز امور خانواده‌های جامعه المصطفی در ادامه افزود: امسال بیش از ۴۰۰۰ نفر برای شرکت در این جشنواره ثبت‌نام کرده‌اند که در ۱۲ رشته قرآنی رقابت خواهند کرد. این رقابت‌ها شامل قراعت تقلیدی، قراعت آزاد، ترتیل، تواشیح و همخوانی است. همچنین، مسابقات برای سنین مختلف و در سطوح مختلف از جمله حفظ جزء، دو جزء و سه جزء قرآن برگزار خواهد شد.

وی همچنین به ابعاد بین‌المللی این جشنواره اشاره کرد و گفت: این جشنواره با مشارکت ۵۲ ملیت مختلف برگزار می‌شود و ۱۴ ملیت به مرحله نهایی رسیدند. این امر نشان‌دهنده تأثیرگذاری این جشنواره در سطح بین‌المللی است.

حجت‌الاسلام قاضوی  از همه همکاران، مسئولان و داوران که در برگزاری این جشنواره همکاری داشتند، تشکر و قدردانی کرد. وی همچنین از مرکز خدمات شخصی، معاونت‌های مختلف و دبیرخانه دائمی جشنواره به‌ویژه از داوران که در سطوح بین‌المللی نیز فعالیت می‌کنند، قدردانی کرد و خاطرنشان ساخت: بسیاری از داوران از برگزیدگان دوره‌های قبلی این جشنواره هستند که امروز به‌عنوان داور در این رقابت‌ها حضور دارند.

وی گفت: این جشنواره همچنان به‌عنوان یک پدیده الهی و معنوی در جامعه المصطفی (ص) ادامه یابد و نسل‌هایی آگاه به قرآن و معارف دینی پرورش یابد.