در نشست تربیتی بررسی شد؛

فرزندان و بحران های جدید در شبکه های اجتماعی و هوش مصنوعی

به مناسبت هفته تربیت نشست تربیتی با موضوع فرزندان و بحران های جدید در شبکه های اجتماعی و هوش مصنوعی با حضور استاد حجت الاسلام و المسلمین محمدی فرید، در سازمان مرکزی جامعةالمصطفی برگزار شد.

استاد این نشست تربیتی که طی دو روز ویژه اساتید، طلاب و کارکنان المصطفی برگزار گردید، به بیان دو دسته خطر محتوایی و ارتباطی پیش روی فرزندان در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی پرداخت و گفت: یک سوم پیام های توییتر توسط ربات ها تولید می شود علیرغم اینکه از این شبکه به عنوان سکوی نخبگانی یاد می شود. ربات هایی که در این شبکه ها به کار گرفته می شوند شامل سه گروه مطالبه گر، سرکوبگر و مبلغ هستند.

وی درباره خطرات تماس و ارتباطات در شبکه مجازی اظهار داشت: در این ارتباطات یا با انسان در تماس هستیم که خطراتی همچون اغواگری، گرفتن تصاویر شخصی و تهدید و… را در پی دارد اما خطر جدی تر زمانی است که کاربر با ماشین وارد تعامل می شود. فیلم هایی که در فید عمومی اینستاگرام فرد به نمایش در می آید، عمدتا توسط هوش مصنوعی انتخاب می گردد. متخصصین فناوری درآلمان، مدتهاست جنگ ماشین علیه انسان را اعلام کرده اند.

حجت الاسلام والمسلمین محمدی، یکی از دلایل برخورد مجلس سنای امریکا با پلتفرم تیکتاک را نگرانی از الگوریتم هایی موجود در شبکه های اجتماعی دانست و گفت: الگوریتم این شبکه ها می تواند کاربر را به خودکشی، خودزنی و اختلالات تغذیه سوق دهد. این کار بی هدف نبوده و بر اساس شناختی که ماشین از فرد بدست می آورد صورت می گیرد. ایجاد ناامیدی و سرخوردگی و … در جامعه هدف توسط شبکه های اجتماعی به صورت هدفمند و با تلاش مضاعف ادامه دارد.

استاد نشست در ادامه به بیان برخی نمونه ها از تلاش شبکه های اجتماعی برای ایجاد تاثیر مخرب بر جامعه هدف ارائه نمود و سپس روش های نظارت، کنترل و اقناع در مدیریت حضور فرزندان در برابر خطرات و چالش های شبکه های اجتماعی و فناوری هوش مصنوعی را تشریح نمود.