حجت الاسلام و المسلمین حسینی در ابتدای این دیدار با عرض خیرمقدم و خوش آمد گویی گزارشی جامع از فعالیت ها، کارکردها، برنامه های آینده و سیاست نمایندگی جامعه المصطفی در هندوستان ارائه نمود.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با ابراز خرسندی از حضور خود در نمایندگی جامعه المصطفی در هندوستان، بیان داشت: جامعه المصطفی از نهادی های خیلی پر اهمیت جمهوری اسلامی ایران است و مورد توجه مقام معظم رهبری بوده و همواره در فعالیت ها و برنامه های خود موفق بوده است.
دکتر حداد عادل با بیان اینکه زمانی جامعه شیعه هندوستان حوزه های علمیه نجف را پیشتیبانی می کرد که نشانگر قدرت حضور شیعه است، تصریح کرد: وجود حسینه ها و تکیه های بزرگ در مناطق و شهرهای مختلف هندوستان گویا و دلیل روشنی بر این ادعای بنده است.
وی خواستار بازنگری سیستم آموزشی شیعه، تاسیس مدارس مجهز برای دانش آموزان، تربیت معلمان و فراهم نمودن روحانیت آگاه برای جامعه هندوستان شد و بیان داشت: اگر به چنین نیاز ها توجه نشود ضربه سنگین و جبران ناپذیری به جامعه هند وارد خواهد شد.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با تاکید به این که روزی زبان فارسی زبان اول سرزمین هندوستان بوده است، ابراز داشت: متاسفانه به مرور زمان این زبان تضعیف شد و اما در حال حاضر دانش آموختگان المصطفی در ترویج و تقویت زبان فارسی نقش مهم ایفا کرده اند و خدمات زیادی در ترویج زبان فارسی انجام می دهند و از دیگر نهادها پیشگام اند.
Δ