در مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث برگزار شد؛

نشست علمی ویژه همایش “ما و غرب در آراء و اندیشه های آیت الله العظمی خامنه ای”

پیش نشست علمی همایش «ما و غرب در آراء و اندیشه های آیت الله العظمی خامنه ای(مدظله العالی)» از سوی مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث، صبح امروز در سالن قدس امام خمینی(قدس سره) برگزار شد.

پیش نشست علمی همایش «ما و غرب در آراء و اندیشه های آیت الله العظمی خامنه ای(مدظله العالی)» از سوی مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث، صبح امروز در سالن قدس امام خمینی(قدس سره) برگزار شد.حجت الاسلام والمسلمین رضایی اصفهانی، رئیس مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث در این نشست علمی، به جنایات استعارگران غربی در قاره آسیا پرداخت و گفت: استعمار یک کلمه قرآنی است و انگلیسی ها برای پوشش جنایات خود از این کلمه به عنوان نیت بر آباد کردن ممالک استفاده کردند. استعمار به دو شکل نظامی و فرهنگی، با هدف به بردگی کشیدن کشورها و غارت منابع طبیعی آنان، توسعه کشورهای کوچک غربی، برده گیری و بهره کشی جنسی و … ایجاد شد.

وی در ادامه با اشاره به جنایات استعمار هلند در اندونزی، خاطرنشان کرد: اندونزی بزرگترین کشور اسلامی با سیصد میلیون مسلمان است. دو میلیون مسلمان اندونزیایی برای رهایی از استعمار هلند که از این مردم برای کار اجباری بهره می برد، کشته شدند.
حجت الاسلام والمسلمین رضایی اصفهانی، بهای دویست سال حضور استعماری انگلیس در هندوستان را کشته شدن ۱۶۵ میلیون هندی خواند و گفت: بسیاری از این کشتارها به وسیله ایجاد قحطی های دست ساز بوده است که نمونه آن را امروز در غزه نیز شاهد هستیم. همچنین بر اساس آمار رسمی، ۴۵ تریلیون دلار در این دویست سال از هند به سوی انگلستان سرازیر شد.

وی همچنین توضیحاتی پیرامون جنایات غرب علیه مردم بومی استرالیا ارائه داد و اذعان داشت: از ۷۵۰ هزار بومی استرالیایی، در طرح موسوم به پاک سازی زمین برای اهداف کشاوری توسط انگلیس، هلند و فرانسه، تنها ۳۰ هزار بومی استرالیایی زنده باقی ماندند. ۳۰۰ مورد قتل عام بومیان و استفاده از روش های غیرانسانی همچون ایجاد مسمویت دسته جمعی با آلوده ساختن آب آشامیدنی، بخشی از این جنایات هولناک است.

رئیس مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث در پایان خاطرنشان کرد: در زمان جنگ جهانی دوم انگلیسی ها حدود سه میلیون ایرانی را در اثر قحطی دست ساز به کام مرگ کشاندند که حدود ۴۰ درصد جمعیت ایران در آن زمان را تشکیل می داد. بر اساس آیه “سیروا فی الارض فانظروا کیف کان عاقبة المجرمین” ، جا دارد هر کدام از شما کتابی پیرامون اثرات استعمار در کشورهای خویش بنویسید تا موجب آگاهی مردم خود باشید.

لزوم شناخت دقیق نظام سلطه برای تقابل با استمرار استعمار

معاون پژوهش مرکز مطالعات انقلاب اسلامی نیز در این پیش همایش به موضوع دولت های استعمارگر تا نظام سلطه های استکباری در آراء و اندیشه های رهبر انقلاب پرداخت و گفت: مقام معظم رهبری اندیشمندی اسلام شناس، قرآن شناس و مرجع دینی و رهبر یک جامعه اسلامی است که سال های طولانی با جریان های مختلف سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در سطوح مختلف مراوده داشته است. روش کنش اجتماعی معظم له بر اساس آیات قرآن کریم و روایات اهل بیت(علیهم السلام) است و بررسی آراء و دیدگاه های ایشان می تواند میان بری برای درک دیدگاه قرآن و تعالیم اهل بیت(علیهم السلام) پیرامون مسائل مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی برای ما فراهم نماید.

آقای دکتر اسحاقی با تاکید بر لزوم شناخت دقیق دولت های استعمارگر و نظام سلطه برای تقابل با استمرار روند ظالمانه، ابراز داشت: کشورهای استعمارگر در عصر جدید تلاش می کنند به شکلی سلطه گری خود را ادامه دهند که ملت ها متوجه این ظلم و سوءاستفاده ها نشوند. یکی از راه های بستن راه سلطه مشرکان بر مسلمانان، ایجاد آگاهی عمومی نسبت به این مسائل است.

وی با تاکید بر غارت منابع مالی و انسانی توسط نظام سلطه، خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری در بیانات خود تاکید فراوانی به شناخت انواع روش های استعماری و دولت های استعمارگر دارد.

معاون پژوهش مرکز مطالعات انقلاب اسلامی در ادامه به معرفی استعمار کهن، ابزارها و روش های این استعمار برای سلطه گری پرداخت و افزود: همه ملت های تحت استعمار کهن تلاش کردند تا به شکلی از این استعمار رهایی یابند اما پس از پایان کارآیی استعمار کهن، کشورهای سلطه گر رو به استعمار نو با روی کار آوردن حاکمان دست نشانده آوردند. اما امروز حتی دوران استعمار نو نیز به پایان رسیده است و با استعمار فرانو روبه رو هستیم که پس از پیروزی انقلاب اسلامی و موج اسلام گرایی در جهان، این مدل استعماری علاوه بر بهره گیری از روش های استعمار کهن و نو، با اشاعه فرهنگی، جاسوسی، گسترش مصرف گرایی، ایجاد بحران ها و دامن زدن به درگیری های داخلی و… بر سلطه گری خود ادامه می دهند.

آقای اسحاقی در ادامه سخنان خود به معرفی شماری از دولت های استعماری از جمله انگلستان، فرانسه، اسپانیا، پرتغال، هلند، بلژیک، ایتالیا، آلمان، روسیه و ایالات متحده امریکا و جنایات هرکدام از این دولت ها در پهنه جهان پرداخت و گفت: این جنایات و تفکرات استعماری امروز نیز وجود دارد و مصداق بارز آن جنایات رژیم اشغالگر قدس در فلسطین اشغالی است.

رسالت طلاب افریقا در افشای چهره پلید استعمار

آقای پاک آیین، سفیر اسبق ایران در آذربایجان نیز در این همایش به بررسی استعمار در کشورهای افریقایی پرداخت و ابراز داشت: بهانه استعمار برای حضور در آفریقا متمدن ساختن کشورهای این قاره بود در حالی که به اعتراف تاریخ پژوهان اروپایی، تمدن های آفریقایی به قدمت تمدن های ایران باستان و یونان هستند.

وی ادامه داد: دولت های سلطه گر برای موجه سازی جنایات استعماری خود به وسیله تبلیغات و ساخت فیلم ها تلاش به بدنام کردن مردم آفریقا با عنوان هایی مانند آدم خواری کردند در حالی که هیچ مدرک و شواهدی در این زمینه وجود ندارد. اقدام دیگر آنان نیز منسوب کردن منشاء بسیاری از بیماری های مختلف اروپایی همچون ایدز، به این مردم این قاره بود.

آقای پاک آیین در پایان خاطرنشان کرد: رسالت طلاب افریقا نوشتن تاریخ قاره خود و افشا نمودن چهره واقعی استعمار است. همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند، اگر به دنبال تمدن نوین اسلامی هستیم، باید چهره زشت استعمار و نظام لیبرال دموکراسی برای مردم جهان روشن شود و با این انگیزه همه عزیزان باید رسالت خود را دنبال نمایند.

معارف قرآن کریم بهترین مسیر برای مقابله با استعمار

سپس حجت الاسلام والمسلمین اسکندرلو در ادامه این نشست علمی به تشریح نقش مستشرقان در جنایات استعمارگران پرداخت و گفت: مکتب استشراق دارای سه مکتب اصلی “علمی”، “دینی تبشیری” و “سیاسی استعماری” است که بحث ما به مکتب شرق شناسی سیاسی استعماری ارتباط دارد.

وی اسناد باقی مانده لانه جاسوسی در ایران را سند محکمی بر تلاش استشراق سیاسی استعماری برای متلاشی ساختن جامعه اسلامی ایران خواند و افزود: گلدستون وزیر مستعمرات انگلیس در سخنان رسمی خود اعلام کرد تا وقتی قرآن در میان مسلمانان تلاوت و عمل شود، هرگز نیات استعماری انگلستان در کشورهای اسلامی تداوم نخواهد یافت. پیامی که ما از این مطالب باید دریافت کنیم این است که باید هرچه بیشتر از قبل، به تفسیر قرآن کریم و تشریح و نشر پیام ها و معارف الهی آن در سراسر عالم بپردازیم.

حجت الاسلام والمسلمین اسکندرلو اظهار داشت: ترجمه عنوان کتاب یک مستشرق آلمانی به زبان فارسی، پیش به سوی شرق است. هرچند تمام صفحات این کتاب اعترافات دولت آلمان نسبت به کشورهای ایران، عراق، عثمانی و.. است، از طرفی نیز بیانگر سیاست کشورهای غربی برای سلطه بر ملت های تحت استعمار است.

شایان ذکر است در بخش دوم این پیش همایش علمی، سخنرانان به سوالات طلاب و دانش پژوهان حاضر در جلسه پاسخ دادند.