معاون ارتباطات و بین الملل جامعةالمصطفی:

حوزه علمیه پاسخگوی همه مسائل جهان معاصر است

  حجت‌الاسلام‌والمسلمین قنبری گفت: حوزه علمیه پاسخگوی همه مسائل جهان معاصر است و ظرفیت حوزه، ظرفیت بی‌نظیر و بی‌بدیلی است به‌شرط آن‌که نظریه‌پردازی و کشف قواعد علمی و معرفتی از سوی اندیشمندان تقویت گردد. حجت‌الاسلام‌والمسلمین قنبری، معاون ارتباطات و بین‌الملل جامعةالمصطفی، در همایش سه‌روزه « حوزه‌های علمیه و میراث جهانی اهل‌بیت علیهم‌السلام» که امروز در […]

 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین قنبری گفت: حوزه علمیه پاسخگوی همه مسائل جهان معاصر است و ظرفیت حوزه، ظرفیت بی‌نظیر و بی‌بدیلی است به‌شرط آن‌که نظریه‌پردازی و کشف قواعد علمی و معرفتی از سوی اندیشمندان تقویت گردد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین قنبری، معاون ارتباطات و بین‌الملل جامعةالمصطفی، در همایش سه‌روزه « حوزه‌های علمیه و میراث جهانی اهل‌بیت علیهم‌السلام» که امروز در سالن قدس مجتمع امام خمینی(ره) در قم برگزار شد، ضمن تقدیر از تمام برگزارکنندگان جلسه باشکوه علم و معرفت در عرصه بین‌الملل، اظهار داشت: امیدواریم در این جلسه رهنمودهایی را از بزرگان بشنویم تا چراغ راهی برای اثربخشی بیشتر در آینده و پاسخگویی بهتر مسائل نو به نو باشیم.

وی بابیان این‌که این جلسه پیش نشست و پیش همایش در راستای همایش بین‌المللی یک صدسالگی حوزه‌های علمیه است، اظهار داشت: در این همایش ضمن هم‌افزایی مدیران و نخبگان حوزه‌های علمیه جهان اسلام، کارگروه‌های تخصصی برگزار خواهد شد.

معاون ارتباطات و بین‌الملل جامعةالمصطفی ضمن اشاره به یک‌صد سالگی بازتاسیس، رونق ترویج و رشد و بالندگی حوزه علمیه قم، حضور عالمان دین در عرصه‌های مختلف نقش‌آفرینی را مهم ارزیابی کرد و اظهار داشت: در این عصر حوزه علمیه قم امتداد بین‌المللی یافته، انقلاب شکوهمند اسلامی شتاب‌دهنده این حرکت بوده است. این شتاب را مدیون بنیان‌گذار نظام مقدس اسلامی امام خمینی(ره) و ادامه آن را مدیون اشراف و هدایتگری مقام معظم رهبری هستیم؛ باید قدرشناس این بزرگان و رهبران علمی و سیاسی جوامع خود باشیم.

وی امتداد ساختاری را یکی از ابعاد حوزه‌های علمیه دانست و با تأکید بر این‌که امروز در بیش از صد نقطه عالم مدارس علمیه در قاره‌های مختلف تشکیل و تأسیس‌شده است، اظهار داشت: به‌جرئت می‌توان گفت، شاید کشوری را پیدا نکردن که حوزه‌ای و لو با فعالیتی اندک در آن فعالیت نداشته باشد؛ این دستاورد را مدیون عالمانی است که چون شمع مسیر تاریک انسان‌ها را در آخرالزمان روشن و هدایت‌گری می‌کنند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین قنبری هدایت گفتمانی را از دیگر ابعاد حوزه‌های علمیه و رسالت جهانی آن در مرجعیت علمی و فکری و معرفتی و راهبردی و هدایتگری سیاسی فرهنگی و اجتماعی آن را موردتوجه قرارداد و ابراز داشت: گفتمان راقی حوزه‌های علمیه در تمام جهان طنین‌انداز شده، باید مسیر پرپیچ‌وخم سعادت بشر در آخرالزمان را با نور علم و هدایت معنوی روشن نموده، آینده‌ساز ظهور منجی عالم بشریت باشیم.

وی امتداد محتوایی را از دیگر ابعاد حوزه علمیه دانست و ضمن اشاره به طرح‌ریزی درختواره رشته‌های علوم انسانی و اسلامی در حوزه‌های علمیه، گفت: ترسیم ۴۰۰ رشته و گرایش در مقاطع مختلف تحصیلی جامعه المصطفی حرکت تحولی عمیقی را در حوزه‌های دانشی ایجاد می‌کند.

معاون ارتباطات و بین‌الملل جامعةالمصطفی ادبیات معنویت‌گرا، توحید محور و سعادتمند حوزه‌های علمیه و ورود آن به دایره المعارف های بین‌المللی و تدوین کتب فاخر با تنوع زبانی متعدد را از دیگر رویکردهای نوین حوزه‌های علمیه برشمرد و اذعان داشت: طرح‌ریزی روش‌شناسی در حوزه علوم انسانی از نیازهایی بود که بخش‌های قابل‌توجهی از آن تدوین‌شده، همچنان مسیر نرفته بلندی را در پیش داریم.

وی ارتباط علوم اسلامی با حوزه‌های دانشی مختلف و فلسفه علم و اخلاق و ورود به مسائل مستحدثه و فناوری‌های نوین را از دیگر امتدادها برشمرد و ابراز داشت: امتداد مهارتی از دیگر ابعادی است که طلاب را به دو بال مهارتی زبان و فرهنگ مجهز نموده است؛ در عین فرهنگ شناسی مخاطبانی ظرفیت ارزشمندی را برای نقش‌آفرینی در عرصه بین‌الملل ایجاد نموده است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین قنبری بیان داشت: امروز طلاب پا را فراتر از علوم سنتی حوزه‌های علمیه گذاشته، نوآوری‌های تدریسی و آموزشی و پژوهشی فاخری را رقم‌زده‌اند، امروز طلاب در کرسی‌های نظریه‌پردازی و ایده پردازی و مدل‌سازی در حوزه‌های مختلف بسیار خوش درخشیده و کرسی‌های متنبهی در داخل و خارج در حال اجراست.

وی افزود: معتقدیم که حوزه علمیه پاسخگوی همه مسائل جهان معاصر است و ظرفیت حوزه، ظرفیت بی‌نظیر و بی‌بدیلی است به‌شرط آن‌که نظریه‌پردازی و کشف قواعد علمی و معرفتی از سوی اندیشمندان تقویت گردد.