در نشست علمی نمایندگی افغانستان بررسی شد؛

شیوه‌های تعامل امام جعفر صادق(ع) با علمای مذاهب اسلامی

به همت نمایندگی جامعه المصطفی العالمیه در افغانستان نشست علمی «شیوه‌های تعامل امام جعفر صادق(علیه السلام) با علمای مذاهب اسلامی»  در سالن دفاعیه نمایندگی به صورت آنلاین و حضوری برگزار گردید.

دبیر نشست آقای سرور حسینی و کارشناسان نشست آقای سید جمال‌الدین موسوی و آقای عبدالقادر کمالی بودند.

آقای کمالی نخست به تحلیل شرایط سیاسی، فرهنگی و اجتماعی دوران امامت امام صادق (علیه السلام) پرداخت و سپس به شیوه‌های تعامل پیشوای مکتب تشیع امام صادق(ع) با عالمان فرق و مذاهب اسلامی و اندیشمندان و عالمان پیرو ادیان غیر اسلامی پرداخت.

وی از تغییر رویکرد امامان شیعی بعد از قیام خونین عاشورا سخن گفت و اظهار داشت: در عاشورا تحت شرایط خاصی استراتژی نظامی در دستور کار قرار گرفت، اما بعد از عاشورا رویکرد فرهنگی و علمی در اولویت ائمه معصومین(علیهم السلام) قرار گرفت. او این تغییر رویکرد را به شرایط پیش‌آمده و وضعیت جاری جهان اسلامی مرتبط دانست. انتقال قدرت سیاسی از بنی‌امیه و بنی مروان به بنی عباس، فضای نسبی باز فکری و علمی عصر صادقین(علیهما السلام)، حضور عالمان مسیحی، یهودی، دهریون، صابئین در مرکز جهان اسلام و تکثر روزافزون فرق اسلامی (فرقه‌های کلامی و فقهی) از جمله مهمترین عواملی بودند که به اتخاذ این رویکرد جدید منجر گشت.

آقای سید جمال موسوی، در سخنان سخنان خویش به نهضت ترجمه اشاره نمود و بیان داشت، نهضت ترجمه به مباحث بنیادی راجع به الهیات دامن زد و این می‌طلبید که امامان شیعه این وضعیت را رصد و مهندسی فرهنگی نمایند. وی بیان داشت: نحوه تعامل امام صادق (ع) با اندیشمندان غیر مسلمان و عالمان فرق و مذاهب اسلامی برای شرایط امروز جوامع اسلامی و به‌خصوص جامعه افغانستان بسیار آموزنده است.