رئیس جامعةالمصطفی ضمن خوشامدگویی به اساتید و دانشپژوهان کشور بوسنی و تبریک عید سعید قربان، اظهار داشت: بیشترین زمینه آشنایی مردم ما با برادران و خواهران مسلمان کشور بوسنی به دلیل جنگ دلخراشی بود که در منطقه بالکان رخ داد و دلهای ما را متوجه خود نمود.
وی در ادامه طی سخنانی به معرفی جامعةالمصطفی پرداخت و خاطرنشان کرد: جامعةالمصطفی در برخی واحدهای خود در داخل و خارج از کشور پذیرای دانشپژوهان اهل سنت است که بر اساس معارف مذهب خود و به صورت مقارن به تحصیل علوم دینی اشتغال دارند. این راهبرد برگرفته از سیاست تقریب و وحدت انقلاب اسلامی است که جامعةالمصطفی خود را ملتزم به آن میداند.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر عباسی حمایت جمهوری اسلامی ایران از ملت بوسنی در ایام جنگ علیه این کشور را در راستای همین راهبرد تقریبی دانست و ابراز داشت: معتقدیم پیروان همه مذاهب اسلامی اعضای خانواده بزرگ اسلام هستند و ضروری است این برادری و دوستی همواره بین اعضای این خانواده تقویت گردد.
وی انقلاب اسلامی را از روز نخست حامی آرمان آزادی قدس شریف خواند و گفت: در حالی که جمهوری اسلامی ایران برای حمایت از ملت مظلوم فلسطین هزینههای فراوانی پرداخت کرده ولی برخلاف برخی دولتهای کشورهای مسلمان، حتی یک روز حاضر نشده رژیم اشغالگر قدس را به رسمیت بشناسد و از در دوستی با آنان وارد گردد. جمهوری اسلامی خود را موظف به پشتیبانی از هویت و حقوق همه مسلمانان و مظلومان جهان میداند و دشواری های آن را نیز پذیرفته است.
رئیس جامعةالمصطفی ادامه داد: در برابر این دیدگاه تقریبی و وحدت آمیز، گروههای تکفیری و تندرو در جهان اسلام حضور دارند که به دشمنی و تفرقه میان ملتهای مسلمان دامن میزنند در حالی که از لحاظ آموزههای اسلامی، این اقدامات بسیار شنیع و ناشایست است.
وی با اشاره به آیه شریفه واعتصموا بحبل الله جمیعا و لاتفرقوا، خاطرنشان کرد: هرکس به تفرقه میان مسلمانان دست زند قطعا برخلاف آیات قرآن کریم عمل کرده است. به همین جهت جامعةالمصطفی درهای خود را به روی پیروان همه مذاهب اسلامی گشوده است و در واحدهای داخل و خارج از کشور این دانشگاه، پیروان اهل سنت در کنار برادران و خواهران شیعه خود مشغول به تحصیل علوم دینی هستند.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر عباسی در ادامه با اشاره به عضویت جامعةالمصطفی در اتحادیه های معتبر دانشگاهی جهان، یادآور شد: حدود ۱۶۰ رشته و گرایش در مقاطع مختلف از کارشناسی تا دکتری در المصطفی ارائه میشود. این رشتهها در حوزه علوم اسلامی، علوم انسانی و زبان و فرهنگ قابل دسته بندی است. المصطفی امروز میزبان دانشجویانی از حدود ۱۳۰ ملیت جهان است.
وی کشور بوسنی را نماینده و پایگاه فرهنگ و تمدن اسلامی در اروپا خواند و تصریح کرد: بخشی از رنجهایی که در جنگ، ملت بوسنی متحمل شدند به دلیل برخورد با جریانهای تندرو در اروپا بوده است. منطقه ما نیز همانند بوسنی سالها درگیر جنگهای طایفی و تکفیری بود که آسیبهای فراوانی را به ملتهای منطقه وارد کرد. همانطور که جمهوری اسلامی ایران خود را موظف دید در کنار مردم مظلوم بوسنی حضور یابد، در جریان فتنه تکفیری در خاورمیانه نیز دلاورانه از همه مظلومان اعم از مسلمان و مسیحی دفاع کرد و در این راه شهدای فراوانی از جمله سردار پرافتخار اسلام شهید حاج قاسم سلیمانی را تقدیم نمود.
رئیس جامعةالمصطفی ملت بوسنی را همانند ملتهای کشورهای غرب آسیا زخم خورده جریانهای تندرو دانست و ابراز داشت: همانگونه که ما درگذشته در کنار هم بودهایم، همچنان نیز کنار هم خواهیم ماند و اجازه نخواهیم داد تا دشمنان در میان قلبهای ما جدایی و تفرقه بیاندازند. مطمئنا دوستی میان ما دشمنانی دارد که از هیچ تلاشی برای ایجاد تفرقه دست برنمیدارند. لذا باید نسبت به شکلگیری جریانهای تندرو و تکفیری در کشورهای اسلامی هوشیار بود.
وی طریقتهای اسلامی را مروج آموزههای اخلاقی و عرفانی خواند و تصریح کرد: صدای عارفان ما در طی تاریخ ندای محبت و معنویت بوده است و اشعار آنان مملو از اخلاقیات و فضیلتهای انسانی و محبت به دیگران است. بخش زیادی از میراث معنوی و اشعار عارفان به زبان فارسی سروده شده است و جا دارد شما نیز با آموختن زبان فارسی، با این گنجینه معنوی آشنا شوید.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر عباسی با اشاره به سابقه ارزشمند زبان فارسی در منطقه بالکان، یادآور شد: در اشعار حافظ شیرازی، عطار نیشابوری، مولانا و بسیاری از شاعران و عارفان برجسته، اخلاق، معنویت و محبت به خدا و خلق موج میزند. ترجمه این آثار هر قدر فاخر باشد نمیتواند همه زیباییهای این اشعار را منتقل نماید. ارزش این زبان به محتوای ادبی و اخلاقی است که در آن موج میزند.
رئیس جامعةالمصطفی در پایان اظهار امیدواری کرد مسلمانان بوسنی همچون گذشته نمایندگان شایسته ای برای تمدن اسلامی به عنوان حلقه وصل میان کشورهای اسلامی و دنیای غرب عمل نمایند.
Δ