در این جلسه حجت الاسلام والمسلمین نظامی با اشاره به اهمیت استفاده از هوش مصنوعی آن را علمی پیشرو دانست که همه بشریت از جمله طلاب و دانش پژوهان حوزههای اسلامی ناگزیر از استفاده از آن هستند لذا باید به دنبال یادگیری آن باشند.
وی در ادامه به صورت عملی نحوه و شرایط استفاده از هوش مصنوعی را بیان کرد و به صورت کارگاهی مواردی از موضوعات اسلامی و قرآنی و حدیثی را که با هوش مصنوعی کار کرده بودند به صورت نمونه برای شرکت کنندگان توضیح داد.
تعریف هوش مصنوعی، تاریخچه، نوع کار و کارکردهای هوش مصنوعی به ویژه در عرصه پژوهش، ترجمه، مشاوره و پاسخگویی به سوالات، نکات مهم در استفاده از هوش مصنوعی، چالشها و هشدارهای لازم در استفاده از هوش مصنوعی، آداب استفاده از هوش مصنوعی، آثار و پیامدهای استفاده از هوش مصنوعی، معرفی برخی پایگاهها و افزونههای مورد نیاز در استفاده از هوش مصنوعی از مطالب بیان شده در این کارگاه بود.
شایان ذکر است هوش مصنوعی شاخهای از علوم کامپیوتر که به ساخت و توسعه سیستمهای کامپیوتری که میتوانند وظایفی را انجام دهند مانند یادگیری، تصمیم گیری، تشخیص گفتار، تحلیل متن و استفاده از زبان طبیعی در گفتگو و ترجمه زبانهای خارجی و دیگر موارد مشابه،میپردازد.
هوش مصنوعی در دهه ۱۹۵۰ شروع به توسعه یافت. اولین کنفرانس هوش مصنوعی که در دارتموس کالج آمریکا در سال ۱۹۵۶ برگزار شد به طور رسمی مفهوم هوش مصنوعی را معرفی کرد.
Δ