در این نشست مدیر خوابگاه خواهران خانم خیاطی با اشاره به توجه به ارزشهاى اخلاقىِ اسلام در سفر زيارتی، افزود: يكی از اين ارزشهای اخلاقی كه رعايت آن پسنديده است؛ رفتار نيكو با همراهان است. انسان بايد به هم سفر خويش به ديد زائر امام نگاه كند و نهايت احترام، ادب، مهربانی، خوشخلقی، و تواضع را داشته باشد و اگر احیاناً در طول سفر بر اثر محدوديت امكانات، ازدحام جمعيت، خستگی راه يا بيماری، با بدخلقی او مواجه شد، با سعهصدر و مدارا آن را مديريت كند.
مدیر خوابگاه خواهران با اشاره به آیه ۴۱ سوره احزاب ادامه داد: «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْراً كَثيراً؛ اى كسانى كه ايمان آوردهايد ذكر حق و ياد خدا (به دل و زبان) بسيار كنيد». بر همين اساس توصيه میشود برای آمادگی پیداکردن حضور در پيشگاه معصوم و كسب حال معنوی، ذكر و ياد خدا را داشته باشيم كه آثار سازنده روحى و اخلاقى فراوانى بهجای میگذارد، و زائرين بهراحتی میتوانند با برنامهريزی مشخص و همراهداشتن يك صلوات شمار ساده، اذكار فراوانی را در اين سفر معنوی انجام دهند.
وی بیان کرد: از آن جا كه حالت روحی و جسمی، ظاهر و باطن در يكديگر تأثير متقابل دارند، لباس تميز و وضع ظاهری زائر در پدیدآمدن حال مناسب روحی و ايجاد نشاط معنوی تأثیرگذار است. بهعلاوه، بخشی از حرمتگذاری به شخصيتی كه به ديدارش میرويم، در آراستگی ظاهر و مرتب بودن لباس جلوه میكند، بر همين اساس به پاكيزگی لباس در احادیث و روایات توصيه شده است.
خانم خیاطی با تأکید بر اینکه نماز از عالىترين نمونههاى معنوى پيوند باخدا و برترين جلوههاى ذكر خدا است، تصریح کرد امام حسين (علیه السلام) از اقامهکنندگان نماز است، همچنان كه در زیارتنامه ايشان آمده است: «أَشْهَدُ أَنَّكَ قَدْ أَقَمْتَ الصَّلَاةَ وَ آتَيْتَ الزَّكَاةَ؛ گواهى میدهم كه تو برپادارنده نماز و دهنده زكات هستى»، نماز در حادثه عاشورا جلوه خاصی داشت، از نمازهای سيد الشهداء (علیه السلام) و اصحابش در شب عاشورا، از نماز اول وقت حضرت در ظهر عاشورا، گرفته تا نمازهای شب حضرت زينب (سلام الله علیها) در حالت اسارت و… لذا يكی از شاخصههای مسلمان واقعی و عاشق امام حسين (علیه السلام) اهميت به نماز است و بر همين اساس نبايد از نماز اول وقت و نوافل شب در سحرگاهان غافل ماند.
وی اظهار داشت: صلوات فرستادن ذكر بسيار مبارك و با عظمتی است كه بر زبان آوردن آن در همه احوال و زمانها دارای ثواب است و در اين سفر كه زائرين برای زنده نگهداشتن نام اهلبیت عليهمالسلام، گام بر میدارند، زيبنده است كه مترنّم به اين ذكر باشند.
مدیر خوابگاه خواهران در ادامه افزود، وقار كه بيانگر يك نوع آرامش ظاهری، سنگينی و متانت شخصيت است، به انسان اين امكان را میدهد كه از كارهای سبك، شوخیهای نامناسب و كارهای زننده كه مناسب شأن يك مسلمان نيست برحذر باشد و شأن يك زائر را کاملاً رعايت كند.
وی خاطرنشان کرد: در مراسم پيادهروی اربعين كه خيل مشتاقان حضور دارند و خدام زائر الحسين (علیه السلام) بدون منت و با افتخار كارگشايي دارند، چه زيباست كه زائرين نيز در اين امر عظيم سهيم باشد و مراقب بزرگترها، مسنترها، و افراد محتاج به كمك باشند و از آنان دستگيری نمايند، كه سیدالشهدا (علیه السلام) در اين زمينه فرمودند: «وَ مَنْ نَفَّسَ كُرْبَةَ مُؤْمِنٍ فَرَّجَ اللَّهُ عَنْهُ كُرَبَ الدُّنْيَا»؛ هر كس اندوهی را از دل يكی از اهل ايمان بزدايد، خداوند متعال مشکلات دنيا و آخرت او را از ميان بر ميدارد.
ایشان در پایان خطاب به طلاب تأکید کردند بنابراين ادب حضور در مراسم اربعین اقتضا ميكند زائر کاملاً مراقب اعمال و رفتار خود باشد و بداند در هر قدمی كه بر ميدارد و هر كلامی كه ميگويد، امام حسين (علیه السلام) و ساير ائمه (علیهم السلام) او را ميبينند.
Δ