رئیس جامعةالمصطفی با خوشامدگویی به پدر دمادیوس، به معرفی این مرکز علمی بینالمللی پرداخت و اظهار داشت: جامعةالمصطفی العالمیه پس از پیروزی انقلاب اسلامی ویژهی طلاب غیرایرانی شکل گرفت و هم اکنون عضو اتحادیههای معتبر دانشگاهی جهان به شمار میآید.
وی با اشاره به تنوع ملیتی کمنظیر فراگیران جامعةالمصطفی نسبت به سایر مراکز علمی و دانشگاهی جهان، خاطرنشان کرد: هم اکنون دهها هزار دانشپژوه از ۱۳۰ ملیت مختلف در ۱۶۰ رشته و گرایش در جامعةالمصطفی مشغول به تحصیل هستند. رشتههای این مرکز علمی در سه محور اصلی علوم اسلامی، علوم انسانی-اسلامی و زبان و فرهنگشناسی ارائه میگردد.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر عباسی در ادامه به معرفی دانشگاه مجازی و موسسه آموزشهای کوتاه مدت و فرصتهای مطالعاتی المصطفی پرداخت و افزود: حوزه علمیه قم اصلیترین و گستردهترین حوزه علمیه پیروان مکتب اهل بیت(علیهم السلام) در جهان به شمار میآيد. با این وجود، جامعةالمصطفی درهای خود را به روی پیروان سایر مذاهب و ادیان گشوده است و هم اکنون نیز تعداد قابل توجهی از دانشجویان اهل سنت و سایر ادیان در برخی واحدهای داخل و خارج از کشور المصطفی مشغول به تحصیل هستند.
وی احترام به دیدگاههای سایر مذاهب و ادیان را از راهبردهای اساسی جامعةالمصطفی برشمرد و اظهار داشت: در المصطفی بخشی با عنوان گفتگوی ادیان وجود دارد که سالانه با مراکز علمی ادیان شرقی و ابراهیمی مانند دانشگاه یونن چین و کلیسای ارتودکس رومانی و گرجستان، گفتوگوهایی را با محور موضوعات مشترک جوامع بشری دنبال مینماید.
رئیس جامعةالمصطفی با اشاره به دغدغههای مشترک میان پیروان ادیان الهی و لزوم گفتوگو و تعامل در این حوزهها، خاطرنشان کرد: امروز یکی از مسائل اصلی پیروان ادیان الهی و شرقی، که از سوی تمدن مادی با آسیبهای فراوانی مواجه گردیده، موضوع خانواده است و یکی دیگر از این مسائل مهم، موضوع مقدسات الهی است که در حال حاضر به نام آزادی بیان مورد توهین قرار گرفته است.
وی منشا بسیاری از مشکلات بشریت را غفلت از یاد خداوند دانست و تصریح کرد: وظیفه علمای دین، زنده نگاهداشتن یاد خدا در جامعه است. مشاهد اولیای الهی و اماکن زیارتی، کانونهایی برای انتشار نور الهی در عالم به شمار میآیند و قرآن کریم نیز تاکید دارد اماکن مقدس هر دین و آیینی که خدا در آنجا یاد میشود، باید مورد حفاظت قرار گیرد. حفظ احترام مشاهد و زیارت از این اماکن، نابود کننده ریشه بسیاری از آسیبهای بشری است.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر عباسی در پایان با تاکید بر ارتباط صمیمانه میان اسلام و مسیحیت، اذعان داشت: قرآن کریم به ما یادآوری مینماید میان مسلمانان و مسیحیان صمیمیترین رابطهی میان ادیانی برقرار است. ما باید قدردان این رابطه دوستی و محبتآمیز باشیم و امیدواریم با یاری یکدیگر بتوانیم در عمل به خواست الهی و علاج دردهای بشر بکوشیم.
شایان ذکر است پدر دومادیوس نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از این دیدار، دیدگاههای رئیس جامعةالمصطفی را شایسته تقدیر خواند و به بیان برخی نکات پرداخت.
گفتنی است در پایان این دیدار، یک جلد صحیفه سجادیه از سوی رئیس جامعةالمصطفی به این راهب مصری اهداء گردید.
Δ