در این مراسمات که با حضور اساتید، دانشپژوهان و علاقمندان به آن حضرت برگزار گردید، ضمن مدیحه سرایی، سخنرانان به سیره رفتاری آن حضرت پرداختند.
سخنرانان مراد از سیره نبوی، سبك و رفتار پیامبر اعظم (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) در ابعاد مختلف عبادی، سیاسی، فرهنگی و غیر آن را تشریح و تأکید نمودند سیره نبوى از سنت به شمار مىرود و حجّت است، در مورد سیره پیامبر در قرآن بحث گستردهای است ولی ما به طور اختصار به برخی از آنها میپردازیم.
یکی از آن سیرهها رحمت ایشان بوده است. رحمت و رافت از صفات خداوند، است. رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) مظهر این صفات الهی است و وقتی که پیامبر از مردم زکات میگیرد خداوند به پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) میفرماید: «و صل علیهم ان صلاتک سکن لهم» ای پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) برای آنها دعا کن زیرا تو برای آنها آرامشی؛ یعنی ای پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) تو برای آنها رحمتی پس برای آنها دعا کن که دعای مستجاب تو باعث آرامش و سکون آنها خواهد شد اگر چه دادن زکات جز وظایف آنها است ولی باز پیامبر با آن رحمت خاصه خود برای آنها دعا میکند.
لذا خود پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) میفرماید: حیوتی خیرة لکم و مماتی خیر لکم، «زندگی من برای شما خیر است مرگ من هم برای شما خیر است.»
سخنرانان در ادامه یکی دیگر از سیره آن حضرت را صبر و پایداری دانستند و تأکید نمودند: خداوند مسئولیت سنگینی بر عهده پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) قرار داد و فرمود: «انا سنلقی علیک قولا ثقیلا» ما گفتار سنگینی را به تو وحی میکنیم؛ این گفتار سنگین همان رسالت جهانی اوست، انجام این رسالت جز با پایداری و صبر ممکن نیست لذا خداوند در آیات متعددی پیامبر را دعوت به صبر میکند: «و لربک فاصبر» برای خدا در طریق ابلاغ رسالت بردبار باش؛ «فاصبر کما صبر اولوا العزم من الرسل و لا تستعجل» بسان پیامبران اولوا العزم صبر نبی و درباره آنها عجله نکن»؛ «فاستقم کما امرت و من تاب معک»؛ بنابراین همانگونه که فرمان یافتهای استقامت کن هم چنین کسانی که با تو به سوی خدا آمدهاند.
پس از این استفاده میشود این سیره پیامبر که همان صبر و استقامت باشد وظیفه پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) به تنهایی نیست بلکه تمام کسانی که از شرک به سوی ایمان بازگشتهاند باید استقامت کنند.
Δ