مراسم گرامیداشت هفته پژوهش در مؤسسه آموزش های کوتاه مدت

مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و تجلیل از فعالان حوزه پژوهش در مؤسسه آموزش های کوتاه مدت و فرصت های مطالعاتی جامعه المصطفی برگزار شد.

حجت الاسلام والسلمین عابدی نژاد، معاون پژوهش جامعه المصطفی، در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و تجلیل از فعالان حوزه پژوهش در مؤسسه آموزش های کوتاه مدت و فرصت های مطالعاتی با بیان اینکه انسان و جامعه انسانی در ادبیات دینی و عرفانی به عنوان مسافر تلقی شده است، گفت: سلوک و هجرت نشان دهنده تصویری در آینده است. علت غایی باید تصویر شود که کجا در حال حرکت هستیم. حکما بیان کردند تا زمانی که غایت تصویر نشود حرکتی روی نمی دهد.

وی تصویر آینده را از مهمترین وظایف پژوهش ذکر کرد و افزود: دو رویکرد در زمینه تصویرگری وجود دارد، اول استسباع است یعنی آینده ای را به شما می دهند ولی همراه با تحقیر است تا فرد را نسبت به آینده منفعل کنند. ریشه اصلی غرب زدگی استسباع است که طی آن فرد چهره ای از غرب را می بیند که از اراده و خلاقیت جلوگیری می شود.

معاون پژوهش جامعه المصطفی خاطرنشان کرد: رویکرد دیگر شکر است که شکر فردی و اجتماعی و تمدنی را شامل می شود. شکر در برابر رویکرد از خودباختگی است که نخستین مؤلفه آن شناخت آینده است بنابراین اولین لازمه شکر شناخت مسیر است.

وی شناخت امکانات را دومین مؤلفه شکر دانست و افزود: یعنی نسبت به ظرفیت های پیشرفت، نیروی انسانی ظرفیت های تمدنی، سابقه تاریخی و توانمندی ها شناخت ایجاد شود.

حجت الاسلام والمسلمین عابدی نژاد با بیان اینکه هنر انقلاب اسلامی ایجاد هدف برای جامعه و پیشرفت در جامعه است، گفت: اگر درد پیشرفت با شناخت توانمندی ها، امکانات و قابلیت ها همراه باشد؛ شما را به حرکت وامی دارد و اگر چشم بستن از امکانات و توانمندی خود باشد و تسلیم شدن در برابر تحقیر باشد به استسباع ما را می رساند.

معاون پژوهش جامعه المصطفی خاطرنشان کرد: پژوهش راهگشا و بصیرت افزا می تواند شما را به امکانات و دارایی ها و توانمندی ها آگاه کند. پژوهش مؤثر مسیر آینده را روشن می کند.

 

حجت الاسلام والمسلمین احمدی میانجی نیز در ابتدای این مراسم که در سالن اتحاد مؤسسه آموزش های کوتاه مدت برگزار شد، اظهار داشت:  بر اساس آیه قرآن لَئِنْ شَکَرْتُمْ لَأَزِیدَنَّکُمْ دارای اثر وضعی افزایش نعمت و ناسپاسی نقطه مقابل آن است.

وی ضمن تشکر از زحمات معاونت علمی و تربیتی و همکاران مؤسسه آموزش های کوتاه مدت در برگزاری نمایشگاه و برنامه های هفته پژوهش، توفیقات روز افزون را برای همکاران خواستار شد.

رئیس مؤسسه آموزش های کوتاه مدت و فرصت های مطالعاتی در ادامه به معرفی گروه های علمی و اجرای جهانی سازی گفتمان ها از سوی گروه های مطالعات اسلامی مؤسسه آموزش های کوتاه مدت پرداخت.

 

در پایان از  حجج اسلام والمسلمین آقایان نجفی، مهدوی، خداپرست، نجف زاده، جم، قریشی زاده، اسماعیلی، عیوضی، بدری، خانم ها دکتر میانجی مدیر گروه مطالعات اسلامی منطقه افغانستان و تاجیکستان، نصیری، اکبری و موسوی نژاد به عنوان فعالان پژوهشی در هفته پژوهش تقدیر بعمل آمد.