نشست بررسی مبانی فلسفی انقلاب اسلامی ایران با حضور جمعی از علما، اندیشمندان و استادان رشته فلسفه اسلامی، در موسسه فلسفه آکادمی علوم روسیه برگزار شد.
در این نشست تخصصی که با مشارکت دانشگاه بینالمللی المصطفی و موسسه فلسفه آکادمی علوم روسیه برگزار شد، «آندره اسمیرنوف» مدیر بخش فلسفه اسلامی آکادمی علوم روسیه، «حجتالاسلام دکتر رضاپور» عضو هیات علمی دانشگاه بینالمللی المصطفی، «حجتالاسلام دکتر رسول عبدالهی» مدیر دانشگاه المصطفی در روسیه و اوراسیا و نیز جمعی از استادان رشته فلسفه، دیدگاههای خود درباره اصول و مبانی فلسفی انقلاب اسلامی ایران را تببین کردند.
شرکت کنندگان در این نشست، مبانی فلسفی انقلاب اسلامی را در چهار بخش، از جمله «مبانی معرفت شناختی»، «مبانی هستی شناختی»، «مبانی انسان شناختی» و «مبانی ارزش شناختی» را بررسی کردند.
حجتالاسلام رضاپور، عضو هیات علمی دانشگاه بینالمللی المصطفی در آغاز این نشست، سرشت دینی و به دنبال آن، تحول همه جانبه و برآمده از اسلام را، وجه تمایز انقلاب اسلامی ایران با دیگر انقلابها عنوان کرد.
آندره اسمیرنوف، مدیر بخش فلسفه اسلامی آکادمی علوم روسیه، با تشریح نقش و تاثیر انقلاب اسلامی ایران بر معادلات جهانی گفت: مقاومت و ایستادگی، عملگرایی در صحنه بینالملل و عقلانیت برخاسته از مبانی قرآن، از ویژگیهای انقلاب اسلامی ایران و برآمده از معنویت است.
حجتالاسلام رسول عبدالهی، مدیر دانشگاه بینالمللی المصطفی در روسیه و حوزه اوراسیا نیز در این نشست با تشریح سیر تحول فلسفه در دورههای مختلف تاریخی، دستاوردهای سه جریان فلسفی شامل «فلسفه مشاء»، «فلسفه اشراق» و «حکمت متعالیه» را تشریح کرد.
وی به هویت مستقل فلسفه اسلامی و نقش دین در پیدایش و اعتلای آن اشاره کرد و افزود: فلاسفه و اندیشمندان ایرانی، همواره در حوزه فلسفه اسلامی، نقشی فعال ایفا کردهاند و فلسفه غربی، در ادوار مختلف تحت تاثیر فلسفه اسلامی قرار داشته است.
در ادامه این نشست، دورههای جداگانه به منظور آشنایی اساتید و دانشجویان دانشگاه اسلامی روسیه، دانشآموختگان دانشگاه بینالمللی المصطفی و نیز دانشجویان ایرانی دانشگاههای روسیه با مبانی فلسفه انقلاب اسلامی برگزار شد.
Δ