در این نشست حجت الاسلام و المسلمین حسینی نماینده المصطفی در استان گلستان و رئیس کنفرانس به ایراد سخن پرداخت.
وی در ابتدا با اشاره به انواع نگرش ها به انسان عنوان کردند : دو نگاه تکریمی و نگاه ابزاری و منفعت طلبانه همواره نسبت به نوع بشر وجود داشته است . و این در حالی است که بر اساس نصوص دینی همواره انسان دارای مقام خلیفه اللهی و دارای کرامت و ارزش پنداشته شده است.
سخنران نشست ادامه داد: با مراجعه به قرآن و روایات به وضوح می توان نگاه تکریمی اسلام به انسان را به دست آورد . به عنوان نمونه در سوره اسراء کرامت انسان به عنوان یک اصل در آفرینش در نظر گرفته شده است؛ چرا که خداوند متعال می فرماید : “وَلَقَدْ كَرَّمْنَا بَنِي آدَمَ” (ما فرزندان آدم را كرامت بخشيديم).
حجت الاسلام و المسلمین حسینی در ادامه با اشاره به آراء مرحوم علامه طباطبایی در این خصوص اظهار داشت: مقصود آیه بیان حال همه انسان ها با قطع نظر از کرامت الهی و قرب و فضیلت روحی خاص برای پاره ای از افراد است و این آیه شامل مشرکان، کافران و فاسقان می شود وگرنه مفهوم امتنان و عتاب تحقق پیدا نمی کند.
وی تصریح کرد: انسان باید از هر نوع رفتاری که با این اصل(کرامت انسان) منافات داشته باشد پرهیز کند.
رئیس نمایندگی گلستان در ادامه و در تشریح مولفه های کرامت انسان عنوان کرد: آزادی عقیده و انتخاب ، نفی تحمیق ، نفی نگرش طبقاتی که در آن برخی توده های انسانی به عنوان افراد پست و رذل به شمار می آیند و … از مولفه های کرامت انسانی بشمار می روند. ایشان در ادامه اظهار داشتند : اگر انسان به پذیرش باوری اجبار شود کرامت وی سرکوب شده و شخصیت انسانی او مورد اهانت واقع شده است. لذاست که قرآن بین کرامت انسان و شخصیت او با تقلید و پذیرش بی چون و چرا منافات می بیند لذا همواره به تدبر، تفکر، تعقل، دانش و فهم سفارش می کند و از اینکه به وسیله افراد دیگر مورد تحمیق واقع شود برحذر می داند.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی همچنین عنوان کرد: صحبت اخیر جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در صحبت های نژادپرستانه خود گفت:” اروپا یک باغ است ما این باغ را ساخته ایم. اکثریت مابقی جهان جنگل است و جنگل می تواند به باغ حمله کند و باغبان باغ، باید مراقب باشد …” ، آشکار کننده نگاه مسموم غربی ها به انسان و نادیده انگاشتن کرامت ذاتی بشر است. و این در حالی است که اهانت به کرامت انسانی حتی در حد رفتارهای ناپسند لسانی مانند غیبت، تهمت، تمسخر و تحقیر نیز در اسلام حرام است .” لایغتب بعضکم بعضا” و از سوی دیگر برتری را فقط و فقط در سایه تقوا، ایمان و عمل صالح می داند. “ان اکرمکم عندالله اتقاکم”
وی در پایان و با اشاره به نقض حقوق بشر از سوی آمریکا بعنوان کشوری که مدعی بالاترین استانداردهای حقوق بشری است اظهار داشت: طبق گزارش ها از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۲۲ یک میلیون و سیصد و هفتاد و پنج هزار نفر در اثر بکارگیری اسلحه در آمریکا جان خود را از دست داده اند.
وی افزود: آمریکا بیش از ۵۴۰۰نفر کودک را در آمریکا و مکزیک از والدینشان جدا کرده است. در حالی که جمهوری اسلامی میلیون ها مهاجر را در خود جای داده است و از اموزش رایگان برخوردار کرده است. همچنین سالانه ۱۸۰۰نفر از زنان در آمریکا به قتل می رسند و طبق نظرسنجی های معتبر ۷۰درصد زنان تجربه خشونت جنسی و جسمی دارند.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی در خصوص نقض حقوق بشر توسط آمریکا در سطح بین الملل تصریح کرد: تحریم های ظالمانه و یک جانبه که مخالف و مغایر با منشور ملل متحد و حقوق بین الملل است. درحال حاضر بیش از ۳۰کشور در فهرست اعمال تحریم های خزانه داری آمریکا هستند.همچنین در هر گوشه دنیا اگر گروه تروریستی و جود دارد ردّپای آمریکا دیده می شود مثل منافقین در ایران با ۱۷۰۰۰کشته و النصره، القاعده و داعش را که با اعتراف ترامپ خود امریکا بوجود آورد.
Δ