حجت الاسلام والمسلمین دکتر تلخابی، رئیس مجتمع آموزش عالی فقه در این نشست خبری با اشاره به برگزاری اختتامیه همایش در روز پنج شنبه ۱۰ آبان در سالن همایش های مدرسه علمیه امام کاظم(علیه السلام)، اظهار داشت: یکی از نکات مهم بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، تاکید مقام معظم رهبری در جهت تبیین و ترویج مسائل این بیانیه و بهره برداری از آن در مراکز علمی و فرهنگی و مجامع مختلف برای جامعه مخاطب است.
وی صدور این بیانیه را بهترین راه برای ترویج فرهنگ انقلاب اسلامی در چهلمین سالگرد پیروزی آن دانست و گفت: اهمیت بیانیه از نظر زمان و محتوا برای همه جامعه فرهیخته ما مشخص است؛ این محتوا به قدری محکم است که جا دارد کارهای علمی مختلفی در جهت تبیین مبانی فکری، قرآنی، فقهی و دیگر ابعاد آن صورت پذیرد.
رئیس همایش مبانی فقهی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، با اشاره به ابعاد علمی و فقهی مقام معظم رهبری به عنوان یک فقیه نظریه پرداز، یادآور شد: مجتمع آموزش عالی فقه متناسب با رسالت خود تصمیم گرفت در زمینه مبانی فقهی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی کاری عمیق و وسیع را آغاز نماید؛ لذا کمیته علمی همایش با حضور اساتید ممتاز حوزه علمیه قم تشکیل شد و پس از بررسی محورهای همایش طی چندین جلسه، موضوعات و ریزموضوعات همایش به صورت فراخوان اعلام گردید.
وی با تاکید بر کیفیت بالای مقالات این همایش بین المللی، ابراز داشت: برای این همایش ۷۶ پیش نشست علمی با حضور اساتید، پژوهشگران و ناقدان برگزار شد که این مسئله در اتقان علمی و کیفیت مقالات تاثیر بسزایی داشته است. همچنین سه پیش همایش با حضور اساتید و فضلا تدارک دیده شد که تا کنون دو مورد برگزار گردید و پیش همایش سوم نیز روز آینده برگزار خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین تلخابی با اشاره به پذیرش ۱۳۵۰ مقاله توسط دبیرخانه همایش، یادآور شد: هر مقاله دو بار توسط اساتید ارزیابی شده و اصلاحات لازم صورت گرفته است. همچنین برای همایش خدمت اساتید شاخص حوزه علمیه رسیدیم و از هر کدام از بزرگواران دقایقی استفاده کردیم که گزارش مربوط به آن در روز همایش پخش خواهد شد.
وی با اشاره به برگزاری هشت کمیسیون ویژه این همایش بین المللی طی سه هفته گذشته در مجتمع آموزش عالی فقه، ابراز داشت: ۹۰ مقاله برتر این همایش از زبان های مختلف در قالب مجموعه آثار منتشر شده است که در روز همایش رونمایی خواهد گردید. همچنین در مراسم اختتامیه از صاحبان سی مقاله برتر تقدیر خواهد شد.
رئیس مجتمع آموزش عالی فقه با تاکید بر ابعاد بین المللی این همایش خاطرنشان کرد: در این همایش از یازده کشور ایران، افغانستان، پاکستان، هند، عراق، نیجریه، فرانسه، آرژانتین، ساحل عاج، ترکیه و کنگو به ۶ زبان فارسی، عربی، انگلیسی، اردو، فرانسه و سندی مقالات پژوهشگران دریافت شده است.
وی یکی از اقدامات مهم صورت گرفته همایش را تدوین کتاب درسنامه فقه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی دانست و افزود: تدوین این کتاب زیر نظر کمیته فقهی همایش توسط استاد سائلی صورت گرفته است و برخورداری از نگاه عمیق فقهی و قابل ارائه بودن در مجامع علمی، از ویژگی های آن به شمار می آید.
رئیس مجتمع آموزش عالی فقه در پایان با اشاره به برگزاری ۴۵ کرسی علمی ترویجی به زبان های مختلف در سه سال گذشته ویژه این همایش، یادآور شد: در نمایندگی های خارج از کشور جامعةالمصطفی نیز ۸ نشست علمی پیرامون همایش برگزار شد و نشریاتی نیز در این باره انتشار یافته است.
گفتنی است در ادامه این نشست حجج اسلام والمسلمین نیکخو و ابوالحسینی، به عنوان دبیران همایش توضیحات تکمیلی پیرامون اقدامات صورت گرفته در جهت برگزاری با شکوه همایش بین المللی مبانی فقهی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی ارائه نمودند.
Δ