در این جلسه سرپرست سرکار خانم نریندر کور ملتانی دانشگاه پنجابی پتیالا ایالت پنجاب ضمن عرض خیر مقدم به رئیس نمایندگی جامعه المصطفی العالمیه در مورد دانشگاه توضیح مختصری ارائه کرد و گفت: این دانشگاه در سال ۱۹۶۲ میلادی تاسیس گردید و در حال حاضر پانزده هزار دانشجو دارد و بیش از بیست هزار دانشجو بصورت آن لاین تحصیل می کنند.
وی با اشاره به این که این دانشگاه هفتاد تا دانشکده و سه تا شعبه در شهرهای مختلف ایالت پنجاب دارد، بیان داشت: این دانشگاه بزرگترین دانشگاه در پتیالا است.
معاون آموزش دانشگاه پنجابی پتیالا نیز ضمن عرض خیر مقدم به حجت الاسلام و المسلمین دکتر شاکری، این دیدار را مغتنم شمرد و اظهار داشت: ما زبان فارسی را مانند زبان های دیگر دوست داریم.
ایشان با استناد با یکی از اندیشمندان ایالت پنجاب که ” اگر کسی می خواهد تاریخ پنجاب را بداند باید زبان فارسی یاد بگیرد چون تاریخ پنجاب در زبان فارسی نوشته شده است”، ابراز داشت: زبان فارسی شیرین ترین زبان دنیا است و ما را با ملت بزرگ ایران نزدیک کرده است . رئیس برنامه ریزی دانشگاه پنجابی پتیالا در ادامه سخنان گفت: ما علاقه زیادی به ایران داریم و منتظرایم تا سرزمین کهن اندیشمندان و فرهیختگان” ایران” را از نزدیک زیارت کنیم.
جانشین ریاست دانشگاه جناب پروفسور سنجیو پوری نیز ضمن عرض خیر مقدم به رئیس نمایندگی جامعه المصطفی العالمیه در هندوستان، امضای تفاهم نامه را در ارتباط با بین دو دانشگاه بزرگ، گامی مثبت ارزیابی کرد و بیان داشت: ما فرصت را مغتنم می شماریم و این تفاهم نامه در حد کاغذ نخواهد ماند بلکه در مرحله اجراء گذاشته خواهد شد نیز حاضریم طبق مفاد تفاهم نامه همایش های مشترک برگزار کنیم.
در پایان مراسم حجت الاسلام و المسلمین دکتر رضا شاکری رئیس نمایندگی جامعه المصطفی العالمیه در هندوستان نیز ضمن عرض تقدیر و تشکر از ریاست دانشگاه پتیالا و برگزار کنندگان مراسم در مورد دانشگاه المصطفی توضیحات مختصری ارائه نمود، ابراز داشت: المصطفی یک دانشگاه بزرگ و بین المللی در ایران است که در شصت و شش کشور نمایندگی دارد و از صد و سی ملیت دانشجو در این دانشگاه مشغول تحصیل اند.
وی با اشاره به یکی از دانشکده های جامعه المصطفی العالمیه بیان داشت: ما یک دانشکده زبان داریم که بیست و یک زبان در آن تدریس می شوند.
حجت الاسلام والمسلمین شاکری با اشاره به اهمیت زبان فارسی در جهان بویژه درهندوستان، تاکید کرد: جامعه المصطفی حاضر است هرگونه تعاملی در مورد زبان فارسی با تمام دانشگاه ص و افلاین برگزار کنیم و همایش های مشترک با موضوعات ادبیات فارسی و تاریخی و فرهنگی برگزار نماییم ابراز داشتند: ایران و هند روابط تاریخی و دوستانه دارند و بهترین پل ارتباطی هردو کشور زبان فارسی است.
Δ