معاون پژوهش جامعةالمصطفی:

وجود اقتدار رابطه مستقیم با تولید علم دارد

آیین افتتاح نمایشگاه متمرکز دستاوردهای پژوهشی جامعةالمصطفی العالمیه از صبح امروز با سخنرانی معاون پژوهش المصطفی در سالن قدس مجتمع جامع امام خمینی(قدس سره) آغاز به کار کرد.

معاون پژوهش جامعةالمصطفی در این مراسم با اشاره به انتخاب شعار امسال پژوهش با عنوان آینده پژوهی و هوش مصنوعی ، خاطرنشان کرد: سیدجمال اسد آبادی یکی از بنیان گذاران حرکت بیداری اسلامی است و بسیاری از تمثیل های متفکران معاصر در باب وحدت اسلامی و احیای امت اسلام متاخذ از آثار ایشان است. وی خاطرنشان می کند در طول تاریخ علم تنها یک پادشاه تاریخ است که پایتخت آن در دوره های زمانی تغییر کرده است. بنابراین وجود اقتدار و نظم مسلط رابطه مستقیم با تولید علم و حوزه پژوهش در عرصه تمدنی دارد.

حجت الاسلام والمسلمین عابدی نژاد ادامه داد: امروز در نظریه های تغییر و تحول نظم اجتماعی نظریه مطرحی به نام نظریه وابستگی وجود دارد. در این نظریه کشورهای جهان به کشورهای متروپل و کشورهای وابسته تقسیم می شوند و تمام طراحی های نظام اجتماعی برای حمایت از اهداف اصلی کشورهای متروپل صورت می گیرد. نهاد علمی در کشورهای وابسته باید مسیری برای اجرای اهداف کشورهای سلطه گر باشد. بنابراین با وجود گذشت یک قرن از تاسیس دانشگاه ها در جهان اسلام، عمدتا این مراکز علمی موفق نشدند به جریان تمدن سازی به نفع استقلال، اصالت و ایجاد تمدن اسلامی کمک نمایند.

معاون پژوهش المصطفی با تاکید بر اهمیت طراحی یک نظام علمی رهایی بخش، خاطرنشان کرد: این نظام علمی نه تنها تغذیه کننده نظام استکباری نباشد، بلکه خود منشاء ایجاد ایمان، آگاهی و رهایی باشد. انقلاب اسلامی نقطه امید و عطف چرخش تاریخی است که ما را از ذلت تقلید خارج نماید. بنابراین هنگامی که سخن از آینده پژوهی در پژوهش می شود، سمت و سوی این پژوهش باید علمی باشد که زنجیرها را از دست و پای امت اسلامی باز نماید نه اینکه توجیه گر نظام سلطه و یا نسبت به آن بی تفاوت باشد.

وی تصریح کرد: این موضوع به معنی تحجر و واپس گرایی نیست بلکه شرط توفیق در این مسیر بهره بردن از برترین روش ها برای رسیدن به بهترین اهداف است. بنابراین شعار پژوهش ما، آینده پژوهی و هوش مصنوعی است که در آینده نزدیک منشاء بسیاری از تحولات به ویژه در حوزه پژوهش خواهد بود.

حجت الاسلام والمسلمین عابدی نژاد در پایان با تشکر از همه دست اندرکاران امر پژوهش در جامعةالمصطفی، اظهار داشت: در هفته پژوهش چهره بین المللی المصطفی باید به صورت ویژه دیده شود. بنابراین در اولین قدم، دوازده نمایندگی خارج از کشور المصطفی در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی المصطفی شرکت کردند.