جانشین ریاست المصطفی در این مراسم خاطرنشان کرد: وجود مشکلات و کمبودها در فعالیت های علمی و پژوهشی امری طبیعی است و لازم است همواره با نگاه به جلو و همت مضاعف از این تنگناها عبور نمود. کما اینکه جامعةالمصطفی با همین نگاه تا کنون موفق شده است دستاوردهای بسیار درخشانی را رقم بزند.
حجت الاسلام والمسلمین خالق پور با تاکید بر لزوم حضور پررنگ علمی دانش پژوهان المصطفی در مجامع علمی جهان، اظهار داشت: معاونت پژوهش المصطفی با همکاری دانش پژوهان باید تلاش نماید حضور علمی جامعةالمصطفی در مجامع بین المللی را ارتقا بخشد.
وی پرداختن به پژوهش های میدانی را در برخی حوزه ها لازم دانست و افزود: در کنار نشریات علمی موجود در جامعةالمصطفی، از انجمن ها و تشکل های علمی انتظار می رود با استفاده از ظرفیت ملیتی خود به دنبال راه اندازی نشریات علمی در کشورهای مختلف باشند.
جانشین ریاست المصطفی برگزاری دوره های مهارتی و دانش افزایی را برای طلاب المصطفی ضروری خواند و گفت: سرعت تحولات علمی در سراسر جهان چشمگیر است و باید پژوهش های ما با پشتوانه نگاه توحیدی جهشی بزرگ در این عرصه داشته باشد. اسلام تنها مکتبی است که می تواند پاسخگوی نیاز بشر امروز به معنویت باشد و شما پرچمدار این عرصه هستید.
حجت الاسلام والمسلمین خالق پور در ادامه اظهار داشت: ما می توانیم در سه حوزه رفتاری، تربیتی و شناختی جامعه ورود داشته باشیم. شما پژوهشگران متکفل حوزه شناختی هستید که معضل اصلی بشریت نیز از همان نشأت می گیرد.
وی ادامه داد: ما به چهار شکل می توانیم با جامعه در تعامل باشیم. شکل اول روش تلقینی است که یک مطلب آن قدر تکرار می شود که در مخاطب تاثیر خود را بجای می گذارد. روش دوم عاطفی است که عواطف مخاطب را برمی انگیزد. روش بعد تحریک احساسات است که عمق بیشتری نسبت به روش عاطفی دارد. اما اگر در حوزه شناختی مخاطب ورود نماییم و مباحث را به روش تعقل بیان نماییم قطعا بیشترین اثرگذاری را دارد. این همان روش قرآن است که باید الگوی مدل پژوهشی قرار گیرد.
جانشین ریاست المصطفی ارائه معلومات عقلانی، پویا و تحول آفرین را برای پژوهشگران ضروری خواند و تاکید کرد: وظیفه شما به عنوان پژوهشگر ورود به حوزه شناختی مخاطب و تحریک عقلانیت جامعه است. اگر این نگاه در پژوهش شکل گیرد، ماندگار خواهد بود.
حجت الاسلام والمسلمین خالق پور در پایان مستدل بودن، هدفمند و ناظر بودن به موضوعات شناختی را شاخصه پژوهش معیار دانست و ابراز داشت: اگر انجمن های علمی و تشکل های ما بتوانند چنین آثاری تولید نمایند، قطعا در جوامع بین المللی می توانیم جایگاه بسیار خوبی داشته باشیم.
معاون پژوهش المصطفی در یازدهمین نکوداشت پژوهشگران، انجمن ها و تشکل های علمی برتر، اظهار داشت: استانداردسازی پژوهشی در غرب مقدمه ای برای جهت دهی و سیاست گذاری پژوهشی در جهان است لذا اگر اسیر این محدودیت ها شویم هویت علمی و فرهنگی خود را از دست خواهیم داد.
حجت الاسلام والمسلمین عابدی نژاد ادامه داد: ما اگر بر اساس استانداردهای پژوهشی دنیا علمای خود را ارزیابی نماییم امتیازی بدست نخواهند آورد زیرا قالبی که در جهان تعریف شده است منطبق با روش علمی این بزرگواران نیست. بنابراین یکی از اموری که در معاونت پژوهش المصطفی مدنظر قرار دارد، استانداردسازی روش ها و قالب های پژوهشی اصیل حوزوی است.
وی با تاکید بر حمایت از طلاب پژوهشگر و اهل قلم جامعةالمصطفی، اظهار داشت: تدوین مقالات قابل ارائه به مجامع جهانی از حمایت های ویژه المصطفی برخوردار خواهد بود و در سال جاری حدود بیست مقاله بین المللی توسط پژوهشگران المصطفی تدوین شده است.
معاون پژوهش المصطفی در پایان تهیه بولتن معرفی نشریات بین المللی متناسب با حوزه های دانشی المصطفی را یکی از اقدامات جدید این معاونت برشمرد و افزود: سیاست معاونت پژوهش حمایت از حضور پژوهشگران در مجامع علمی بین المللی است و در این عرصه اقدامات خوبی نیز تا کنون صورت گرفته است.
گفتنی است در ابتدای این نکوداشت، تعدادی از پژوهشگران، مدیران انجمن ها و تشکل های علمی المصطفی به بیان نظرات و دیدگاه های خود پرداختند.
همچنین در پایان این مراسم از پژوهشگران، انجمن ها و تشکل های علمی برتر المصطفی با تقدیم هدایایی تقدیر به عمل آمد.
Δ