اختتامیه نمایشگاه آثار پژوهشی در نمایندگی جامعةالمصطفی افغانستان

آئین اختتامیه نمایشگاه آثار پژوهشی در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین ثابت، رئیس نمایندگی، معاونان، رؤسای دانشکده‌ها، کادر علمی و اداری و همچنین نمایندگان دانشگاه‌های شرکت‌کننده در این نمایشگاه برگزار گردید.

مراسم با تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید توسط آقای فرهمند آغاز شد. در ادامه، آقای شمس‌الوطن، معاون علمی مؤسسه تحصیلات عالی رازی، در جایگاه قرار گرفت و ضمن تشکر از مسئولان نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان که زمینه برگزاری نمایشگاه و شرکت این مؤسسه در آن را فراهم کردند، علم را منشأ قدرت معرفی کرد و گفت: «خداوند به‌عنوان عالم مطلق، قادر مطلق است» از این رو علم و دانش زمینه ساز قدرت و قدرتمند شدن است. وی بر ضرورت تقویت بعد علمی در جوامع اسلامی تأکید کرد و افزود که این امر می‌تواند زمینه‌ساز قدرت آنها در عرصه‌های مختلف باشد. وی مثال تاریخی اندلس را مطرح کرد و توضیح داد که تا زمانی که جوانان اندلس در علم‌آموزی و تحقیق پیشرو بودند، قدرت‌مند بودند، اما با دور شدن از علم و گرفتار شدن در فساد، به راحتی شکست خوردند. وی همچنین تأکید کرد که برای قدرت‌یابی کشورهای اسلامی، به‌ویژه افغانستان، تنها راه پیشرفت از طریق علم و تحقیق است.

پس از آن، آقای عارفی به سخنرانی پرداخت و ضمن تشکر از ریاست نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان نسبت به اهتمام ویژه در امر پژوهش در افغانستان، گفت: ابتکار نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان در برگزاری نمایشگاه آثار پژوهشی قابل تقدیر است و این نمایندگی از پیشگامان ترویج فرهنگ پژوهش در کشور می‌باشد. وی با اشاره به وضعیت پایین سطح تحقیق و پژوهش در افغانستان در مقایسه با دیگر کشورهای اسلامی، بر ضرورت تلاش بیشتر در این زمینه تأکید کرد. وی روحیه تقلید از گذشته و کهنه‌اندیشی را آفت پژوهش‌ها دانسته و بر لزوم نوآوری و خلاقیت مبتنی بر عقلانیت در فعالیت‌های علمی و پژوهشی کشورهای اسلامی به‌ویژه افغانستان تأکید نمود.

سپس حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر سیدعبدالحمید ثابت، رئیس نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان در جایگاه قرار گرفت و با تشکر از دانشگاه‌های شرکت‌کننده، اظهار داشت: نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان رسالت خود را در ترویج علم و دانش و تقویت روحیه تحقیق و پژوهش در جامعه اسلامی افغانستان می‌داند.

حجت الاسلام و المسلمین ثابت افزود: در این راستا اقدامات زیادی انجام شده که برگزاری این نمایشگاه یکی از آن‌هاست.

وی بر ضرورت رویکرد جامع در تحقیقات علمی و هر نوع فعالیت پژوهشی تأکید کرد و اظهار داشت: تمامی فعالیت‌های علمی باید با توجه به مبانی اسلامی و نگرش دینی صورت گیرد، چرا که دنیا مزرعه آخرت است و باید هر اقدام علمی به سعادت اخروی نیز منتهی شود.

در پایان مراسم اختتامیه نمایشگاه، لوح‌های تقدیر به‌عنوان قدردانی از مشارکت فعال دانشگاه‌های کاتب، خاتم‌النبیین، سلام و مؤسسه تحصیلات عالی رازی در نمایشگاه آثار پژوهشی، از سوی ریاست نمایندگی جامعة المطفی افغانستان، به نمایندگان این دانشگاه‌ها اهدا شد.

جهت مشاهده گزارش تصویری کلیک کنید