گردهمایی علمی تحت عنوان« هنر زندگی در اندیشه علوی با تاکید بر نهج البلاغه» در مدرسه علمیه امیرالمومنین(ع) ولایت کابل که از مدارس پیوسته نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان است با حضور اساتید، طلاب، پژوهشگران و مدیران مدارس پیوسته و همکار ولایت کابل برگزار گردید. گردهمایی با قرائت قرآن کریم توسط محمد نبی روحانی آغاز شد […]
گردهمایی علمی تحت عنوان« هنر زندگی در اندیشه علوی با تاکید بر نهج البلاغه» در مدرسه علمیه امیرالمومنین(ع) ولایت کابل که از مدارس پیوسته نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان است با حضور اساتید، طلاب، پژوهشگران و مدیران مدارس پیوسته و همکار ولایت کابل برگزار گردید. گردهمایی با قرائت قرآن کریم توسط محمد نبی روحانی آغاز شد و در ادامه خانم شکوفه افضلی مقاله خویش را تحت عنوان« نسبت عقل و عشق در روایات با تاکید بر اندیشه علوی» و آقای مسعود نوری مقاله ای را با عنوان« زندگی فردی و اجتماعی در اندیشه علوی» را ارائه نمود. در ادامه آقای جمع الله منتظر، گزارش مختصری از فرایند گردهمایی ارائه کردند. ایشان با اشاره به درخشش نهج البلاغه در دنیای سنت و تاثیر آن بر اندیشمندان بزرگ سنت اسلامی بیان داشت: مدرسه علمیه امیرالمومنین(ع) با محور قراردادن این گنج مخفی، تلاش نموده گام¬هایی را در راستای ترویج و نهادینه¬سازی فرهنگ پژوهش و به¬ویژه عطف توجه به نهج البلاغه بردارد. حدود پنجاه مقاله پیرامون محورهای معرفی شده¬ این همایش کار شد که طی چهار مرحله ارزیابی، در نهایت هفت مقاله آن به عنوان مقالات برتر چاپ شد و نویسندگان آن¬ها مطابق اطلاعیه¬ که قبلا نشره شده، لوح تقدیر و جایزه نقدی دریافت خواهند کرد. در ادامه حجت الاسلام علیزاده، سخنان خود را به دو محور تقسیم کرد: یکی اهمیت نهج البلاغه و دوم جایگاه گردهمایی علمی هنر زندگی در اندیشه علوی. در محور نخست وی تبیین کرد که هر کتابی نشانگر شخصیت و منش نویسنده آن است و از آنجایی که القاکننده این کتاب، شخصی چون علی(ع) است، نهج البلاغه نیز کتابی است جامع و بی-نظیر که در طول تاریخ تحسین بسیاری را برانگیخته و با نقل قول¬های متعدد از شخصیت¬های برجسته¬ی آشنا با نهج البلاغه همانند ابن ابی الحدید، جرج جرداق، جاحظ و دیگران بزرگان این حوزه، سخنان خویش را مستند کردند.
وی در محور دوم، ضمن تشکر از دست¬اندرکاران این گردهمایی گفت: ابتکار چنین گردهمایی به ویژه در حوزه¬های علمیه افغانستان می¬تواند نقطه عطفی باشد برای اینکه نهج البلاغه بتواند جایگاه واقعی خود در مراکز علمی و دینی بازیابد. سپس آقای محمد عارف رضوانی، ضمن تقدیر و تشکر از اشتراک¬کنندگان، به اهمیت علم¬گستری و پژوهش و تحقیق پرداخت و گفت: دست¬کم به دو دلیل باید به علم¬گستری و تحقیق پرداخت: اولا پژوهش و تحقیق، بهترین پاسخ به حس کنجاوی و حقیقت طلبی نهفته در نهاد انسان است.و ثانیا انسان¬ها همانند یک مسافر، به دو نوع چراغ محتاج هستند: ۱٫چراغ دوربرد با شعاع گسترده که دور دست¬ها را نشان دهد و انسان بتواند مبدا و منتهای سفر خویش را معین کند، ۲٫چراغ با شعاع نزدیک که برای روشن کردن لحظه لحظه¬ی سیر و سفر شخص لازم است. در نهایت آقای رضوانی با تاکید بر پژوهش و توصیه اکید طلاب و دانشجویان به اهتمام به این امر مهم، ضمن تشکر از نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان، به کارهایی که در جهت تامین این هدف، در مدرسه علمیه امیرالمومنین(ع) صورت پذیرفته، اشاره کرد. در ادامه آقای محمد آصف حکمت با سخنان کوتاهی ضمن تقدیر از دستاوردهای پژوهشی مدرسه علمیه امیرالمومنین(ع)، گفت: مدرسه علمیه امیرالمومنین(ع) از معدود مدارسی است که به موازات برنامه¬های علمی و آموزشی، به برنامه¬های تحقیقی و پژوهشی نیز پرداخته و در این عرصه پیشتاز می¬باشد. این مدرسه در همه برنامه¬های پژوهشی نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان و همایش¬ها، مقالات برتر و چاپ شده داشته است. این گردهمایی با رونمایی مجموعه مقالات دومین گردهمایی و نخستین شماره دو فصلنامه منهج اعتدال و تقدیر نویسندگان برتر پایان یافت.
Δ