امسال این مراسمات رنگ و بویی ویژه و متفاوت نسبت به سالهای پیش داشتند و شاهد استقبال گستردهتر و احساسات عمیقتری از سوی شیعیان و حتی جمع زیادی از اهل سنت بودیم.
دلایل برجستهشدن مراسمات امسال را می توان به افزایش علاقه به جمهوری اسلامی ایران و اعلام همبستگی با مردم فلسطین دانست.
با توجه به تجاوز آشکار رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی و شهادت سرداران و شخصیتهایی که عمر شریف خود را در راه اسلام، آزادی قدس و نابودی اسرائیل صرف کردهاند، فضای عمومی مراسمها کاملاً متأثر از این حوادث بود.
همچنین جنایات اخیر علیه کودکان مظلوم فلسطینی، موجب بروز احساسات عمیق در میان مردم و حضور پررنگتر آنان در مجالس عزاداری شد.
براساس گزارشهای میدانی و مشاهدات صورت گرفته، در اغلب مراسمات، دعا برای سلامتی مقام معظم رهبری و پیروزی جمهوری اسلامی ایران بهوضوح مطرح بود؛ موضوعی که در سالهای گذشته تا این اندازه پررنگ نبوده است.
طلاب و دانش آموختگان جامعةالمصطفی با شناخت دقیقتری نسبت به شرایط سیاسی روز و جایگاه جمهوری اسلامی ایران، امسال با قدرت و انسجام بیشتر در عرصه حضور داشتند.
آنان با استقبال قابلتوجه مخاطبان بومی مواجه شدند؛ تا جایی که برخی از مخاطبان خواستار سخنرانی بیشتر درباره جمهوری اسلامی و عوامل پیروزی آن بودند.
در بسیاری از مساجد خوجههای شیعه اثناعشری، از جمهوری اسلامی ایران و مقاومت اسلامی با افتخار سخن گفته شد و دعا برای نصرت آن بهصورت مکرر انجام گردید.
همچنین در تمامی مدارس تابعه و پیوسته المصطفی در این کشورها، مراسم عزاداری برگزار شده و فضای کاملاً معنوی و انقلابی حاکم بود.
برگزاری مراسمات محرم در کشورهای شرق آفریقا امسال، علاوه بر جنبههای دینی و سنتی، به عرصهای برای نمایش وحدت اسلامی، همدلی با محور مقاومت و اعلام حمایت از جمهوری اسلامی ایران تبدیل شد.
این رویکرد، مسئولیت روحانیون و نهادهای دینی را در استفاده بهتر از این فرصتهای معنوی و سیاسی دوچندان میسازد.
Δ