در دانشگاه اسلامی کنگو بررسی شد؛

تحولات جمهوری اسلامی ایران و سیاست‌های خصمانه غرب

نشست علمی–تحلیلی «تحولات جمهوری اسلامی ایران و سیاست‌های خصمانه غرب» به ابتکار دانشگاه اسلامی کنگو برگزار شد.

به ابتکار دانشگاه اسلامی کنگو – یونیکو (UNICO)، نشست علمی–تحلیلی با موضوع «تحولات جمهوری اسلامی ایران و سیاست‌های خصمانه غرب» در دانشگاه پان‌آفریکن برگزار شد.

این برنامه با حضور جناب آقای حسینی، سفیر جمهوری اسلامی ایران، آقای کریسپن کاباساله رئیس اتحادیه ملی سوسیال‌دموکرات‌ها و هماهنگ‌کننده ملی سازمان بین‌المللی ضد فاشیسم جمهوری دموکراتیک کنگو، و با مشارکت گسترده اساتید، دانشجویان و نخبگان دانشگاهی همراه بود.

در ابتدای نشست، سفیر جمهوری اسلامی ایران با تشریح جایگاه ایران در نظام بین‌الملل و اشاره به فشارها و مداخلات خارجی، بر تداوم مسیر استقلال، پیشرفت علمی و اتکای ایران به توان داخلی تأکید کرد.

وی دستاوردهای ایران در حوزه‌های علم، فناوری، پزشکی و مهندسی را نمونه‌ای از ظرفیت‌های بومی دانست و از آمادگی کشورش برای گسترش همکاری‌های علمی و دانشگاهی با کشورهای آفریقایی خبر داد. اعطای بورسیه‌های تحصیلی به دانشجویان کنگویی از جمله مصادیق عملی این همکاری‌ها عنوان شد.

سفیر ایران همچنین با پاسخ به پرسش‌های دانشجویان، گفت‌وگوی مستقیم با جامعه دانشگاهی را ابزاری مؤثر برای تقویت درک متقابل ملت‌ها دانست.

در ادامه، آقای کریسپن کاباساله با نگاهی تحلیلی به ساختار نظام سلطه جهانی، به پیامدهای استعمار و نواستعمار در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی پرداخت و تأکید کرد که دانشگاه‌ها نقش محوری در آگاهی‌بخشی، مقاومت فکری و شکل‌دهی آینده ملت‌ها دارند.

وی خواستار توسعه همکاری‌های علمی و فکری میان کشورهای مستقل شد و تعامل دانشگاهی را زمینه‌ساز تقویت اعتمادبه‌نفس علمی و سیاسی جوامع آفریقایی دانست.

در بخش پایانی این نشست، دکتر حسین کربلایی، رئیس دانشگاه اسلامی کنگو (UNICO)، با تأکید بر پیوند بنیادین علم و اخلاق الهی، ریشه بسیاری از بحران‌های معاصر جهان را در گسست میان دانش و معنویت دانست و تصریح کرد: تنها در چارچوب یک نگرش توحیدی است که می‌توان به عدالت، استقلال و کرامت واقعی ملت‌ها دست یافت و دانشگاه‌ها باید در خط مقدم استقلال فکری و تمدنی جوامع قرار گیرند.

وی نقش دانشگاه‌ها را فراتر از آموزش صرف توصیف کرد و بر ضرورت تربیت نسلی متعهد، آگاه و مسئول در برابر تحولات جهانی تأکید و از آمادگی دانشگاه اسلامی کنگو برای گسترش همکاری‌های علمی، پژوهشی و بین‌المللی با دانشگاه‌های منطقه و جهان خبر داد.