به همت نمایندگی المصطفی برگزار شد؛

همایش علمی اندیشه شهیدین صدر و خامنه‌ای در عراق

دانشگاه بغداد میزبان همایشی علمی و برجسته به مناسبت بزرگداشت دو شخصیت بزرگ آیت‌الله العظمی محمدباقر صدر و امام شهید سید علی خامنه‌ای (رضوان‌الله‌علیهما) بود.

این همایش با حضور گسترده دانشگاهی، دینی و جوانان برگزار شد؛ در این مراسم، دکتر علی عبدالأمیر، رئیس دانشکده ادبیات، در سخنان خود بر ضرورت بازخوانی چهره‌های فکری تأثیرگذار در شکل‌دهی به آگاهی اسلامی معاصر تأکید کرد و بر تبدیل میراث علمی آنان به نیرویی فعال در مواجهه با چالش‌های فکری و فرهنگی تأکید نمود.

سپس شیخ محمد سعید النعمانی، ابعاد جهادی و فکری سیره دو شهید را بررسی کرد و توضیح داد که چگونه اندیشه آنان به پروژه‌ای برای مقابله با طغیان و استکبار تبدیل شد؛ پروژه‌ای مبتنی بر عدالت و کرامت انسانی، نه صرفاً شعارهای انتزاعی.

در نشست علمی که با مدیریت دکتر علی الدفاعی و با مشارکت جمعی از اساتید دانشگاه، از جمله حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محسن‌زاده برگزار شد، تأکید گردید که مکتب این دو شهید صرفاً میراثی تاریخی نیست، بلکه یک منهج عملی است؛ روشی که ظلم و استبداد را رد کرده و آگاهی‌ای را پایه‌گذاری می‌کند که توان ایجاد تحول در واقعیت امت را دارد.

همچنین بر مهم‌ترین آثار شهید صدر مانند اقتصادنا، فلسفتنا و الأسس المنطقية للاستقراء به‌عنوان ستون‌های فکری تأثیرگذار در نهضت فکری معاصر اسلام و زمینه‌ساز شکل‌گیری یک پروژه تمدنی جامع تأکید شد.

در پایان همایش، بر ضرورت گنجاندن اندیشه شهید صدر در برنامه‌های درسی و نیز اتخاذ پروژه فکری امام خامنه‌ای در زمینه تمدن‌سازی اسلامی، به‌ویژه از طریق طرح «اندیشه اسلامی در قرآن» به‌عنوان یکی از مهم‌ترین پروژه‌های فکری معاصر تأکید شد.