طی نشست علمی تخصصی بررسی شد؛

تحلیل پرونده‌های منتسب به جنایات آمریکا و رژیم صهیونیستی

نوزدهم نشست علمی تخصصی نمایندگی جامعةالمصطفی در گلستان با موضوع «چارچوب مفهومی جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت، تحلیل پرونده‌های منتسب به جنایات آمریکا و رژیم صهیونیستی» در موکب ابناءالمصطفی برگزار گردید.

در ادامه سلسله برنامه‌های «میعادگاه دانش‌پژوهان بین‌الملل»، نشست علمی تخصصی با عنوان «چارچوب مفهومی جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت، تحلیل پرونده‌های منتسب به جنایات آمریکا و رژیم صهیونیستی» با حضور جمع پرشوری از دانش‌پژوهان، طلاب، اساتید، کارمندان، مردم عامه و بانوان و آقایانی از کشورها و ملیت‌های مختلف در موکب ابناءالمصطفی برگزار شد.

دکتر صادق بردبار، معاون پژوهش نمایندگی جامعةالمصطفی در گلستان با اشاره به تعریف جنایت علیه بشریت(Crime Against Humanity) اظهار داشت: جنایت علیه بشریت از موارد شدید نقض حقوق بشر در سطح بین‌الملل است و به صورت گسترده و سیستماتیک شکل می‌گیرد.

وی با تاکید بر تفاوت جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت اظهار داشت: در این خصوص با منقح نمودن تفاوت ها در زمینه و مصادیق به تشریح قوانین و مقررات حقوق بین الملل پرداخت و برخی از مواد اساسنامه رم، دیوان بین‌المللی کیفری (ICC) و همچنین کنوانسیون‌های ژنو و پروتکل‌های الحاقی آن و…را بیان نمودند.

سخنران مراسم به قانون اساسنامه رم اشاره کرد و گفت: این قانون جنایت علیه بشریت را شامل مواردی چون تجاوز جنسی، بردگی جنسی، فحشای اجباری، بارداری اجباری، عقیم‌سازی اجباری،کوچ اجباری مردم، شکنجه،جرم آپارتاید و.. می‌داند.

وی ادامه داد: آمریکا بیشترین جنایت جنگی را در دنیا انجام داده است از جمله در جنگ جهانی دوم،ژاپن، ویتنام، عراق، افغانستان،کامبوج و…. سخنران گفت آمریکایی‌ها مردم مظلوم کشور کامبوج را قتل عام کردند و با حمایت از خمرهای سرخ نزدیک به ۳میلیون و در حدود یک چهارم مردم کامبوج را به کام مرگ کشاند و این دولتمردان آمریکایی از شیاطین انسانی هستند. ابعاد جنایات آمریکا فقط در ویتنام و کامبوج خلاصه نمی‌شود. ایران فقط یگانه کشوری است که در مقابل زور گویی ها و ظلم این شیطان انسی به بشریت ایستاده است.

معاون پژوهش نمایندگی گلستان در ادامه به تشریح جنایات رژیم صهیونیستی در غزه پرداخت و سپس با اشاره به حمله آمریکا به مدرسه شجره طیبه میناب، آن را جنایت جنگی خواند و بیان داشت در جنگ رمضان به بیش از ۱۰۰۰ مرکز آموزشی و فرهنگی ایران حمله شد.

دکتر بردبار در جمع‌بندی خود تأکید کرد: بر اساس قطعنامه ۳۳۱۴ سازمان ملل متحد و اصلاحات اساسنامه دیوان کیفری بین‌المللی در کامپالا، برنامه‌ریزی، تدارک و آغاز جنگ تجاوزکارانه برای مقامات هدایت‌کننده دولت، واجد وصف مجرمانه است.

وی بیان داشت نهادهای بین‌المللی، کارآیی و کارکرد مناسبی ندارند و به نهادهایی تشریفاتی بدل شده‌اند صرفاً برای بزک جنایات آمریکا و اسرائیل به کار گرفته می‌شوند.

سخنران مراسم همچنین با اشاره به ناکارآمدی سازمان های بین المللی بیان کرد: عدم اجرای بسیاری از مقررات فعلی حقوق بین‌الملل و داشتن حق وتو برای چند کشور خاص پاسخگوی اداره جامعه بین‌المللی نیست و جنگ‌سالاران و این شیاطین انسی هر زمان که خواسته‌اند این قواعد را نقض کرده‌اند. اکنون در مرحله تولید ادبیات جدید حقوق بین‌الملل قرار داریم و نباید خود را محدود به چارچوب‌های موجود بدانیم.

آقای بردبار در پایان خاطرنشان کرد: نظام جمهوری اسلامی ایران، مظهر اعتقاد دینی مردم است و آبشخور فکری حکمرانی نظام در مسائل جاری جهان و کشور برخاسته از دین مبین اسلام است؛ از این رو است شیطان بزرگ آمریکا با این نظام الهی دشمنی می‌کند و مخالف هست.