میزبانی دانشگاه اسلامی کنگو از کنفرانس حقوق بشر و آزادی‌های عمومی

دانشگاه اسلامی کنگو (UNICO) روز چهارشنبه ۱۵ ژوئیه ۲۰۲۶، برابر با ۲۴ تیر ۱۴۰۵، میزبان کنفرانس علمی با عنوان «حقوق بشر و آزادی‌های عمومی در جمهوری دموکراتیک کنگو» بود.

این نشست با ابتکار کمیته دانشجویی دانشگاه و با حضور جمعی از مسئولان عالی‌رتبه، استادان دانشگاه، پژوهشگران، دانشجویان و فعالان جامعه مدنی برگزار شد.

در این کنفرانس، ساموئل ممبا وزیر حقوق بشر جمهوری دموکراتیک کنگو، پل نساپو رئیس کمیسیون ملی حقوق بشر (CNDH)، سرژ ندجیبو معاون شورای عالی رسانه و ارتباطات (CSAC)، اعضای هیئت‌رئیسه دانشگاه، استادان و دانشجویان حضور داشتند و درباره مهم‌ترین چالش‌های حقوق بشر و آزادی‌های عمومی در کشور به بحث و تبادل نظر پرداختند.

سخنرانان بر نقش محوری دانشگاه‌ها در ارتقای فرهنگ حقوق بشر، تقویت حاکمیت قانون، مسئولیت‌پذیری اجتماعی و گسترش گفت‌وگوی علمی تأکید کردند. همچنین نقش رسانه‌ها، نهادهای ملی و جامعه مدنی در حمایت از آزادی‌های اساسی و افزایش آگاهی عمومی از دیگر محورهای اصلی این نشست بود.

این کنفرانس فرصت مناسبی برای تعامل مستقیم میان مسئولان و جامعه دانشگاهی فراهم کرد و دانشجویان و پژوهشگران با طرح پرسش‌ها و ارائه دیدگاه‌های خود، به پویایی مباحث علمی نشست کمک کردند.

بر اساس گزارش رسانه‌های کنگو، این برنامه از مهم‌ترین رویدادهای علمی دانشگاه اسلامی کنگو در سال جاری به شمار می‌رود و در راستای تقویت نقش دانشگاه در بررسی مسائل ملی و ارائه راهکارهای علمی برای توسعه حقوق بشر و آزادی‌های عمومی ارزیابی شده است.

در پایان، شرکت‌کنندگان بر ضرورت استمرار چنین نشست‌هایی و توسعه همکاری میان دانشگاه‌ها، نهادهای دولتی و سازمان‌های مدنی تأکید کردند تا ظرفیت علمی دانشگاه‌ها بیش از پیش در خدمت توسعه عدالت، حقوق بشر و پیشرفت اجتماعی جمهوری دموکراتیک کنگو قرار گیرد.