حجتالاسلام محمدحسین شریفی، مدیر دپارتمان انگلیسی گروه حکمت مطالعات اسلامی، ادیان و منطقهای دانشگاه مجازی المصطفی، سخنران اصلی این نشست بود که زبان انگلیسی برگزار شد.
وی در ابتدای بحث به تشریح مفاهیم کلیدی حق، آزادی و عدالت و جنبههای مختلف آن پرداخت و سپس دیدگاه قرآن در مورد حقوق بشر را تبیین کرد.
سخنران نشست گفت: قرآن کریم به این مسئله توجه میدهد که همه انسانها به عنوان آفریدههای خداوندی از حقوق ویژه و خاصی برخوردارند و کسی نباید به آن تجاوز و تعدی کند. این گونه است که اعتقاد به خداوند و هدفمندی و مسئله حسابرسی در آخرت و معاد را به عنوان عوامل مؤثر در تغییر رفتار انسانها بر میشمارد و بیان میدارد که مهمترین پشتوانه برای رعایت حقوق انسانها از سوی همگان، پذیرش و اعتقاد به حسابرسی دقیق خداوند است.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره اینکه انواع آزادی مانند آزادی اندیشه، آزادی عقیده و آزادی بیان در اسلام پذیرفته شده است، افزود: از نظر اسلام آزادی بیان یکی از حقوق بنیادین انسانی است.
حجتالاسلام شریفی با تاکید بر اینکه در اسلام برای مؤمن و کافر یک سری حقوق عام فراگیر وجود دارد که باید محترم شمرده شود، افزود: از دیدگاه اسلام همه انسانها در این که آفریده خداوند هستند شریکاند و این اشتراک در خلقت و آفرینش، حداقلی از حقوق را برای همه انسان ها موجب می شود. در واقع قرآن برای جامعه بشری ظرفیت جهان شمولی دارد و پیامهای آن برای تمام بشریت، کاربردی است.
وی ادامه داد: تکیه بر نقاط مشترک پیروان ادیان آسمانی و پایبندی به اصول انسانی مانند عدالت گستری، تلاش برای ریشه کنی هرگونه ناهنجاری و اختلاف و حمایت از حق و درستی همگی شاخص هایی است که ظرفیت جهان شمولی قرآن را به نمایش گذاشته است.
سخنران نشست در پایان تاکید کرد مسلمانان وظیفه دارند با توسل به این منبع سرشار الهی در راستای حفظ ارزشهای متعالی بشریت گام بردارند.
Δ