پیش نشست علمی کنگره بینالمللی اندیشمندان قرآن پژوه با عنوان در مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث جامعه المصطفی العالمیه و با همکاری انجمن قرآن پژوهی حوزه علمیه قم و با ارائه حجت الاسلام سید عیسی مسترحمی و حجت الاسلام محمد امینی تهرانی برگزار شد.
در این نشست که با حضور اساتید و دانش پژوهان مجتمع عالی قرآن و حدیث برگزار شد، حجت الاسلام امینی تهرانی عضو هیئت علمی جامعة المصطفی العالمیه در ابتدای سخنان خود به شیوه تحلیل عرصههای اعجاز قرآن مخصوصاً اعجاز علمی پرداخت.
وی به ۶ نکته درباره شیوه تحلیل عرصه های اعجاز علمی از جمله اینکه؛ بعد اعجاز علمی معلوم باشد و مفسر تخصص در آن علم داشته باشد و همچنین تخصص در تفسیر قرآن نیز داشته باشد؛ پرداخت.
وی در ادامه به چرایی عرصههای مختلف اعجاز و جریان تفسیر علمی در ایران و مراحل آن پرداختند و به ۱۰ مرحله
۱-طرح مباحث تفسیری، ۲- طرح اعجاز علمی و نگارش کتاب، ۳- توجه تفاسیر به مباحث علمی، ۴- تدوین کتب روش شناسی تفسیر علمی ، ۵- تاسیس نهادها و موسسات مرتبط با اعجاز علمی، ۶- تهیه دائره المعارف، ۷- طراحی رشتههای اعجاز علمی، ۸- نظریه پردازی در اعجاز علمی، ۹- تولید علوم انسانی و ۱۰- مرجعیت علمی قرآن کریم اشاره نمود.
حجت الاسلام سید عیسی مسترحمی عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه در ادامه جلسه به تبیین تعریف و معیارهای اعجاز علمی قرآن پرداخت و به دو حوزه علوم انسانی و حوزه علوم طبیعی در اعجاز علمی اشاره و گزارههای علمی قرآن را در چند دسته ۱- شگفتیهای علمی قرآن، ۲- اعجاز علمی قرآن که با سه شرط محقق میشود و ۳- نظریه پردازی علمی، تقسیم نمود.
وی در آخرین مبحث به برخی از مصادیق اعجاز علمی قرآن از جمله اعجاز علمی قرآن در بحث جنین شناسی و همچنین به بحث اعجاز در نجوم در آیه والسماء و الطارق پرداخت.
در آخر این نشست نیز سوالات حضار که به صورت مکتوب آماده شده بود توسط اساتید پاسخ داده شد.
Δ