رئیس المصطفی در دیدار شماری از رایزنان فرهنگی کشور:

انقلاب اسلامی تنها داعیه‌دار در برابر تمدن رو به زوال مادی است

شماری از رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف با حضور در سازمان مرکزی جامعةالمصطفی با حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر عباسی دیدار و گفت‌وگو کردند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عباسی در این دیدار ضمن خوشامدگویی به رایزنان فرهنگی کشورمان، به معرفی جامعةالمصطفی، نحوه شکل‌گیری و ویژگی‌های این نهاد علمی پرداخت و اظهار داشت: المصطفی یک مرکز علمی و آموزشی شناخته شده در عرصه بین‌الملل است که عضویت اتحادیه‌های معتبر دانشگاهی جهان را در اختیار دارد.

وی با اشاره به تحصیل علاقه‌مندان به علوم و معارف اسلامی از پیروان ادیان و مذاهب مختلف در جامعةالمصطفی، ابراز داشت: هم اکنون چندین هزار دانش‌پژوه از ۱۳۵ ملیت مختلف در بیش از ۱۶۰ رشته و گرایش جامعةالمصطفی مشغول به تحصیل هستند که این تنوع ملیتی، در میان مراکز علمی جهان کم‌نظیر به شمار می‌آید.

رئیس جامعةالمصطفی با تاکید بر هویت حوزوی این مرکز علمی بین‌المللی، خاطرنشان کرد: رشته‌های جامعةالمصطفی بر اساس نیاز علمی و معارفی دانش‌پژوهان، در سه حوزه کلان دانشی علوم اسلامی، علوم انسانی ـ اسلامی و زبان و فرهنگ‌شناسی ارائه می‌گردد که در بسیاری از این رشته‌ها، جامعةالمصطفی از مراکز پیشرو به شمار می‌آيد.

وی در ادامه به تشریح فعالیت‌های دانشگاه مجازی جامعةالمصطفی پرداخت و یادآور شد:‌ علاقه‌مندان به معارف اسلامی که امکان شرکت در دوره‌های حضوری المصطفی را ندارند، می‌توانند از خدمات دانشگاه مجازی المصطفی استفاده نمایند. همچنین موسسه آموزش‌های کوتاه‌مدت و فرصت‌های مطالعاتی المصطفی سالانه میزبان هزاران نفر از اساتید و دانش‌پژوهان از سراسر جهان است. خدمات این موسسه زمینه‌ خوبی برای همکاری میان جامعةالمصطفی و رایزنی‌های فرهنگی کشور به شمار می‌آید.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر عباسی با تاکید بر توانمندی جامعةالمصطفی در آموزش زبان فارسی به غیرایرانیان، اظهار داشت: تمام طلاب غیرایرانی در دوره‌های ویژه جامعةالمصطفی طی شش تا دوازده ماه زبان فارسی را می‌آموزند که پشتوانه بسیار خوبی برای بخش‌های مختلف کشور به شمار می‌آیند.

وی با اشاره به تالیف، ترجمه و انتشار صدها عنوان کتاب توسط انتشارات بین‌المللی المصطفی به زبان‌های مختلف، اظهار داشت: جامعةالمصطفی با حدود سیصد مرکز علمی و دانشگاهی در داخل و خارج از کشور قرارداد همکاری به امضا رسانده است و این آمادگی وجود دارد که با همراهی رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، این همکاری‌های علمی بین‌المللی گسترش بیشتری نیز یابد.

رئیس جامعةالمصطفی در ادامه، رسالت اصلی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را معرفی فرهنگ انقلاب اسلامی در جهان خواند و اظهار داشت: ما امروز در مقطع گذار از تمدن مادی انحصارگرا قرار داریم که چندصد سال بر جهان چیره گشته است و ادعای پایان تاریخ را دارد. در این تمدن، دین و ارزش‌های معنوی به کنار رفته و لذت‌گرایی و منفعت‌طلبی اصالت یافته است. پدیده تلخ استعمار، فروپاشی نهاد خانواده، جنگ‌های بی‌پایان و… از نتایج همین تمدن مادی است.

وی انقلاب اسلامی را تنها داعیه‌دار در برابر تمدن رو به زوال مادی خواند و ابراز داشت:‌ رایزنان فرهنگی کشور، نمایندگان فرهنگی این تمدن الهی به شمار می‌آیند و از ایشان انتظار می‌رود با نگاه تمدنی به رسالت خود عمل نمایند و خود را پرچمدار این تمدن جدید برای جهان معاصر بدانند.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر عباسی در پایان با اشاره به معیارهای دوگانه غرب در برابر مفاهیمی همچون آزادی بیان، حمایت از زنان و حقوق بشر، اظهار داشت: رایزنان فرهنگی لازم است با مسئولیت خود نسبت به معرفی گفتمان تعالی‌بخش انقلاب اسلامی آشنا باشند و با زبانی فاخر به وظیفه خود در این عرصه عمل نمایند. جامعةالمصطفی نیز آمادگی دارد از ظرفیت‌های خود برای توسعه همکاری‌ها با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رایزنان فرهنگی کشور استفاده نماید.

گفتنی است در ادامه این جلسه که با حضور معاون ارتباطات و بین الملل و رئیس پژوهشگاه بین‌المللی المصطفی برگزار شد، دو طرف به بیان دیدگاه‌ها و بررسی زمینه‌های همکاری دوجانبه پرداختند.