در این نشست که یکشنبه ۱۰ دی ماه و با حضور جمعی از پژوهشگران و فعالان عرصه مهدویت برگزار گردید، مقالات پذیرفته شده در این همایش ارائه و از سوی کمیته داوران مورد ارزیابی قرار گرفت.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی رئیس جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی گلستان در ابتدای این نشست طی سخنان کوتاهی با تاکید بر لزوم ترویج دکترین مهدویت بعنوان اندیشه وحدت بخش عنوان کرد: برای تحقق وحدت که امری خطیر است توجه به دو نکته لازم است؛ نخست شناخت مشترکات سپس شناخت عوامل ایجاد وحدت.
وی افزود: مهدویت یکی از مباحثی است که ظرفیت بسیار زیادی در پرداختن به مشترکات مذاهب دارد و می تواند بستر خوبی برای هم افزایی و یافتن فصل مشترک اعتقادی قلمداد گردد.
استاد حوزه و دانشگاه همچنین ابراز داشت: مهدویت مختص به مذاهب اسلامی نیست ، بلکه اندیشه نجات در همه ادیان توحیدی وجود دارد و بایسته است که پژوهشگران به این مهم نیز بپردازند و دستآوردهای پژوهشی خود را به جامعه فکری چهانی عرضه نمایند.
قاسم محمدی مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عجل الله تعالی فرجه) استان گلستان نیز در این نشست به ارائه گزارشی از مجموعه فعالیت ها و اقدامات در خصوص برگزاری همایش ملی “مهدویت محور وحدت در مذاهب اسلامی” پرداخت.
یاد آور می گردد در این نشست مقالاتی با عناوین ذیل ارائه و مورد ارزیابی داوران قرار گرفت:
تاثیر باور مهدوی در تقریب بین مذاهب اسلامی از دیدگاه امامین انقلاب اسلامی (دکتر حسن مسلمی) . نقد و بررسی ادله منکرین مهدویت از منظر مذاهب اسلامی ( دکتر احمد سعادت ) عدالت محور وحدت در حکومت حضرت مهدی از منظر فریقین ( مشهوده بیکزاد) نقش اعتقاد به ظهور منجی در آخرالزمان و تاثیر آن بر انسجام امت اسلامی و وحدت مسلمانان ( اعظم رفیعی فر) شیوههای اجرای عدالت در دولت امام زمان(عج ) (فاطمه سرگزی) حکومت شایسته حضرت مهدی(ع) محور وحدت از منظر فریقین(حمیده ادیب) عوامل خانوادگی موثر در فرآیند تربیت مهدوی (فاطمه شهرکی ) مفهوم انتظار فرج در آیات و روایات (ثریا میر دیلمی) مهدویت در اسلام و مولفه های تربیتی اعتقاد به مهدویت از دیدگاه شیعه (شیلا جمشیدی) وظايف زنان منتظر در عصر ظهور (سحر یونسی) تاثیر اندیشه مهدوی در سبک زندگی اجتماعی( کوکب مهدوی) اعتقاد به مهدویت در اصلاح فرد از دیدگاه قرآن کریم (مهدیه سمیعی ) جایگاه وحدت و انسجام در جامعه و تاثیر آن بر حکومت جهانی حضرت مهدی (سید محمدامین حسینی )
Δ