در این نشست حجت الاسلام و المسلمین رهنما معاون آموزش نمایندگی و ریاست مدرسه عالی خواهران به ایراد سخن پرداخت.
وی با اشاره به سیره اجتماعی حضرت علی علیه السلام اظهار داشت: در زمانی که زنان در اجتماع همانند برده بودند و هیچ ارزش و جایگاهی نداشتند، حضرت علی (علیه السلام) به زن و خانواده اهمیت فراوانی میدادند و در امور زندگی و منزل دوشادوش حضرت زهرا به ایشان کمک میکردند.
حجت الاسلام و المسلمین رهنما در ادامه و در تبیین برخی بایسته های اخلاقی از نگاه امیرالمومنین علیه السلام عنوان کرد: حضرت علی ع خطاب به کمیل میفرماید ای کمیل زیباترین زیور، تواضع است؛ زینت مومن، عفت اوست؛ شرفش فهم در دین و عزتش خودداری از قیل و قال است.
وی در تشریح این موضوع عنوان کرد: تواضع و فروتنی انسان را عزیز و بزرگ میکند. منتظر نباشید دیگران به ما احترام کنند، اگر علم من بیشتر شد، غرور من باید کمتر شود. باید در برابر خداوند و بندههای خدا متواضع تر رفتار کنم؛ مانند درخت که هرچه پربارتر باشد سربه زیرتر است . تواضع سبب افزایش علم انسان میشود و آدمی را به معرفت میرسانند.
وی در مورد صبوری در دین عنوان کرد : خداوند در قرآن مى فرماید: به یقین انسان حریص و کم طاقت آفریده شده است (إِنَّ الإِنْسانَ خُلِقَ هَلُوعا) هنگامى که بدى به او رسد بسیار جزع و بى تابى مى کند (إِذا مَسَّهُ الشَّرُّ جَزُوعاً) و هنگامى که خوبى به او رسد از دیگران دریغ مى دارد (وَ إِذا مَسَّهُ الْخَیْرُ مَنُوعاً). جمعى از مفسران و ارباب لغت، «هَلُوع» را به معنى حریص و جمعى به معنى «کم طاقت» تفسیر کرده اند، بنابر تفسیر اول، در اینجا به سه نکته منفى اخلاقى در وجود اینگونه انسان ها اشاره شده، «حرص»، «جزع» و «بخل» و بنابر تفسیر دوم، به دو نکته «جزع» و «بخل»; زیرا آیه دوم تفسیرى است براى معنى هَلُوع.
معاون آموزش در تشریح این مفاهیم عنوان کرد: خداوند می فرماید ما انسان را بی تاب خلق کردیم، بیصبر خلق کردیم، لذا انسان باید خیلی مراقب باشد یک شری به انسان میرسد انسان دچار جزع و فزع میشود اگر خیر رسید سپاسگزار خداوند باشیم اگر شری رسید دچار جزع و فزع و ناامیدی نشویم سعی کنیم سلامتی روحی روانی و جسمی خود (هر سه مورد را) حفظ نمائیم . در زندگی صبر ام الفضائل است، یعنی باید در همه امور صبر کنیم. در ساحات معنوی ،سیاسی، اجتماعی، اخلاقی و بصیرتی صبر بسیار مهم است.
وی در ادامه اظهار داشت : با قیل و قال انسان به جایی نمیرسد اما با صبر انسان سربلند میشود. لذاست که قرآن کریم می فرماید : وَأَطِيعُوا اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَلَا تَنَازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَتَذْهَبَ رِيحُكُمْ ۖ وَاصْبِرُوا ۚ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ .کسی که اطاعت خدا و رسول را کند تنازع نمیکند ، بلکه صبر میکند .چرا که تنازع اراده ها را سست میکند وسبب شکست و غلبه دشمن بر انسان میشود.
Δ