نشست صمیمانه رئیس نمایندگی گلستان با طلاب المصطفی

نشست صمیمانه حجت الاسلام والمسلمین دکتر نیکخوامیری نماینده جامعه المصطفی العالمیه در استان گلستان با طلاب این نمایندگی برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر نیکخو امیری در این نشست صمیمی که با حضور حجت الاسلام و المسلمین کربلایی مدیرکل برنامه ریزی و ارزیابی پژوهشی جامعه المصطفی و نیز تنی چند از مدیران نمایندگی برگزار گردید، به ترجمه و شرح فرازهایی از نامه ۳۱ نهج البلاغه پرداخت.

وی از نامه ۳۱ نهج البلاغه که متضمن نصایح امیرالمومنین امام علی علیه السلام به فرزندشان امام حسن علیه السلام است بعنوان یک منظومه ارزشمند از تعالیم والای اخلاقی یاد کرد و ابراز داشت: مطالعه نهج البلاغه شریف و تدبر در مضامین شگرف آن یکی از بهترین راه ها برای تزکیه و نیز تعمیق اندیشه دینی و گستراندن دامنه معرفت ایمانی است.

استاد سطوح عالی حوزه و دانشگاه در ادامه و با اشاره به چند فراز از نامه ۳۱، عنوان کرد: امام علی علیه السلام می فرمایند: “یا بُنَيَّ اجْعَلْ نَفْسَكَ مِيزَاناً فِيمَا بَيْنَكَ وَ بَيْنَ غَيْرِكَ” یعنی “پسرم! خويشتن را، معيار و مقياس قضاوت ميان خود و ديگران قرار ده.”، که اگر به حاق معنی در این عبارت دقت نمائیم، درمی یابیم که امام عليه السلام در اين فقره از وصيّت نامه پربارشان به يکى از مهم ترين اصول اخلاق انسانى اشاره می نمایند و آن “هم سان انگاری خود و دیگران در بهره مندی از مواهب و تجنب از شدائد” است.

وی افزود: امام علیه السلام در ادامه به نمونه هایی از این معنا در جریان حیات و زندگی اشاره نموده و می فرمایند: “فَأَحْبِبْ لِغَيْرِكَ مَا تُحِبُّ لِنَفْسِك وَ اكْرَهْ لَهُ مَا تَكْرَهُ لَهَا، وَ لَا تَظْلِمْ كَمَا لَا تُحِبُّ أَنْ تُظْلَمَ، وَ أَحْسِنْ كَمَا تُحِبُّ أَنْ يُحْسَنَ إِلَيْكَ” یعنی “براى ديگران چيزى را دوست دار که براى خود دوست مى دارى و براى آنها نپسند آنچه را براى خود نمى پسندى. به ديگران ستم نکن همان گونه که دوست ندارى به تو ستم شود. به ديگران نيکى کن چنان که دوست دارى به تو نيکى شود.”

رئیس نمایندگی گلستان در ادامه با اشاره به آفات متوجه به عدم تحفظ لسانی و هرزگویی اظهار داشت: آدمی با گفتارناصواب و نابجا و افشاء اسرار دیگران در واقع خود را در معرض آسیب و هلاک قرار می دهد چرا اضرار به عرض دیگران علاوه بر عقوبت اخروی عقوبت دنیایی را نیز بهمراه دارد لذاست که امیرالمومنین علیه السلام در نامه به امام حسن علیه السلام می فرماید: ” اسْتَقْبِحْ مِنْ نَفْسِكَ مَا تَسْتَقْبِحُهُ مِنْ غَيْرِكَ، وَ ارْضَ مِنَ النَّاسِ بِمَا تَرْضَاهُ لَهُمْ مِنْ نَفْسِكَ، وَ لَا تَقُلْ مَا لَا تَعْلَمُ وَ إِنْ قَلَّ مَا تَعْلَمُ وَ لَا تَقُلْ مَا لَا تُحِبُّ أَنْ يُقَالَ لَكَ.” یعنی ” آنچه را براى ديگران قبيح مى شمرى براى خودت نيز زشت شمار. و براى مردم راضى شو به آنچه براى خود از سوى آنان راضى مى شوى. آنچه را که نمى دانى مگو، اگر چه آنچه مى دانى اندک باشد، و آنچه را دوست ندارى درباره تو بگويند، درباره ديگران مگو.”

حجت الاسلام و المسلمین دکتر نیکخو امیری در پایان این نشست با اشاره به ضرورت تهذیب و تزکیه و رعایت بایسته های اخلاقی از سوی طلاب، توجه جدی به رشد تربیتی و اخلاقی دانش پژوهان را از شاخصه مهم نظام تعلیم و تربیتی المصطفی دانست و بر ضرورت توجه به این مهم تاکید کرد.

شایان ذکر است معاونان نمایندگی و نیز حجت الاسلام و المسلمین کربلایی مدیرکل برنامه ریزی و ارزیابی پژوهشی جامعه المصطفی در ابتدای این برنامه به طرح نکاتی در حوزه های محتلف آموزشی ، پژوهشی و .. پرداختند.

در پایان این نشست از جمعی از طلاب برگزیده با اهداء لوح ، قدردانی بعمل آمد.