در این نشست خانم نصیبه علی زاده و خانم کبری نظری کارشناسان و خانم مهدیه نبی زاده دبیر علمی بود.
نشست با تلاوت قرآن کریم توسط آقای صالحی آغاز شد و بعد از طرح موضوع نشست توسط دبیر علمی خانم نصیبه علی زاده در مورد فعالیت های اجتماعی حضرت زهرا(سلام الله علیها) توضیح داد و گفت: حضرت زهرا(سلام الله علیها)، دختر رسول بزرگواری است که «مدنیت اسلام» را بر پایه وحی پدید آورد و به مسلمانان، تعهد اجتماعی و نظارت بر عملکرد مسئولان و حساسیت به معروف و منکر را آموخت و لذا به مسائل اجتماعی و سیاسی جامعه اسلامی بیتفاوت نبود و همواره جبهه حق را یاری میکرد و معتقد بود بیتفاوتی در قبال آنچه در جامعه میگذرد، بخصوص در زمینه وضعیت سیاسی و اجتماعی و حقوق عمومی، دور از روش و منش اسلامی است.
وی افزود: پس از رحلت پیامبر(صلی الله علیه و آله) که خلافت را غصب کردند و فدک را از او گرفتند، او همراه زنان بنیهاشم به مسجد رفت و در جمع مسلمانان حاضر، ضمن خطبهای که پشت پرده خواند، از بدعتها، ستمها، حقکشیها و فراموش کردن وصیت رسول خدا(صلی الله علیه و آله) و جان گرفتن دوباره سنتهای جاهلی انتقاد کرد و ریشههای سهلانگاری در دفاع از حق، و فراموش کردن توصیههای قرآن و پیامبر را در عادت کردن به زندگی مرفه و دنیادوستی و لذتطلبی دانست و افرادی را که به سرعت، دستاوردهای وحی و دین و خدمات و زحمات پیامبر را از یاد بردند، نکوهش کرد.
خانم علی زاده بیان داشت: فاطمه زهرا(سلام الله علیها) تلاش برای اثبات حق و ولایت علی(علیه السلام) و مبارزه با انحراف در رهبری امت اسلامی را تکلیف خود میدانست. گاهی شبها به همراه علی(علیه السلام) به در خانه مهاجران و انصار میرفت و در حمایت از ولایت، توصیه ها و وصیتهای پدرش را به یادها می آورد و آنان را به دفاع از حق شوهرش در مسئله خلافت (که در واقع حق امت بود) و نیز حمایت از حق خودش فرا می خواند.
سپس خانم کبری نظری در رابطه با الگوگیری زنان افغانستان از سیره اجتماعی حضرت زهرا(سلام الله علیها) صحبت نمود و بیان داشت: الگوگیری زنان افغانستان از سیره اجتماعی حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) میتواند به عنوان یک منبع الهام و راهنمایی برای پیشبرد حقوق زنان و تقویت نقش آنها در جامعه مدنظر قرار گیرد. حضرت زهرا (سلام الله علیها) به عنوان نماد استقامت، علم و اخلاق در تاریخ اسلام شناخته میشود و خصوصیات فردی و اجتماعی ایشان میتواند به زنان افغانستان انگیزه و امید بیشتری برای حضور فعال در جامعه بدهد.
وی گفت: یکی از مهمترین ابعاد سیره اجتماعی حضرت زهرا (سلام الله علیها)، توجه ویژه ایشان به آموزش و دانشاندوزی است. در شرایط کنونی افغانستان، که زنان با چالشهای زیادی در زمینه تحصیل و آموزش مواجهاند، میتوانند با اتکا به این سیره، بر اهمیت علم و دانش تأکید کنند و در جهت فراگیری علوم و مهارتهای جدید بکوشند. علاوه بر این، حضرت زهرا (سلام الله علیها) همواره به حقوق همنوعان و کمک به نیازمندان اهمیت میدادند و این الگو میتواند زنان افغانستان را به فعالیتهای اجتماعی و خدمت به جامعه تشویق کند.
Δ