معاون فرهنگی تربیتی المصطفی تاکید کرد:

پرورش تربیتی طلاب المصطفی با نگاه تمدنی و گفتمانی

معاون فرهنگی تربیتی المصطفی در گفت وگو با مرکز خبر و اطلاع رسانی جامعةالمصطفی، به تبیین اهداف و برنامه های ویژه این هفته پرداخت.

حجت الاسلام والمسلمین صالح با تبریک هفته تربیت، اظهار داشت: این هفته با هدف گفتمان سازی، بررسی فعالیت ها و ارائه دستاوردهای تربیتی المصطفی همه ساله برگزار می شود. شناسایی طلاب، اساتید و مدارس فعال در حوزه فرهنگی تربیتی، تجلیل از برگزیدگان و به ویژه بررسی مسائل فرهنگی تربیتی که نیاز به همفکری و چاره اندیشی دارد، از برنامه های اصلی هفته تربیت المصطفی به شمار می آید.

معاون فرهنگی تربیتی المصطفی ادامه داد: در هفته تربیت، جمع هایی با حضور مشاوران، اساتید اخلاق، کارکنان، مدیران مدارس و طلاب نخبه المصطفی تشکیل می گردد و در این جلسات تلاش می شود تا مسائل و نظرات اقشار مختلف مخاطب المصطفی شنیده شود.

وی دستیابی به تفاهم در مفهوم تربیت را ضروری دانست و گفت: برخی تربیت را به اخلاق و برخی آن را به امور معنوی و عبادی خلاصه می کنند. بر اساس تعریف المصطفی، تربیت از یک جامعیت برخوردار است. طلبه هم به لحاظ اخلاق فردی و اجتماعی، هم از جهت امور عبادی و سیاسی و هم تربیت جسمانی، باید پرورش یابد. بیش از سیزده ساحت در نظام نامه تربیتی المصطفی تعریف شده است تا طلاب به صورت متوازن در ابعاد مختلف رشد نماید.

حجت الاسلام والمسلمین صالح در ادامه یادآور شد: جامعةالمصطفی به عنوان نهادی که تربیت کادر علمی و فرهنگی در جهان اسلام و رسالت بزرگ ابلاغ پیام دین و گفتمان انقلاب اسلامی را بر عهده دارد، امروز پذیرای ده ها هزار نفر از طلاب و فضلاء از کشورهای مختلف است. بر اساس دیدگاه مقام معظم رهبری، المصطفی عقبه راهبردی نظام جمهوری اسامی ایران به شمار می آید و امروز توسعه گفتمان اسلام ناب، ابعاد تمدن نوین اسلامی و زمینه سازی ظهور حضرت ولی عصر(عجل الله تعالی فرجه) بر عهده طلاب المصطفی است.

وی برنامه های المصطفی را در دو بخش فرهنگی و تربیتی برجسته دانست و گفت: برنامه های فرهنگی بیشتر در حوزه تهذیب نفس و رشد عبادی و معنوی طلاب تمرکز دارد. طلاب از درس های اخلاق با حضور اساتید صاحب نفس بهره مند هستند و طرحی به عنوان مربیان تربیتی در المصطفی اجرا می شود که در آن جمعی از طلاب تحت نظر یک استاد اخلاق قرار می گیرند و در این کلاس ها، بیشتر به اخلاق عملی آنان پرداخته می شود.

معاون فرهنگی تربیتی المصطفی افزود: علاوه بر این، ابعاد بصیرتی طلاب و آشنایی آنان با مسائل جهانی و تعهد به رویدادهای جهان اسلام نیز مورد توجه ویژه قرار دارد. المصطفی طلاب را با نگاه تمدنی تربیت می نماید. طلاب در فرایند تعلیم و تربیت، به جهان اسلام به عنوان امت واحده می نگرند و پیشگامان وحدت اسلامی هستند. ارتباط و تعامل با پیروان سایر ادیان و مذاهب اسلامی، از مسائل مورد توجه در المصطفی به شمار می آید.

حجت الاسلام والمسلمین صالح، ولایت مداری و اعتقاد عمیق و راسخ به منویات رهبری را از ویژگی های تربیتی المصطفی برشمرد و ادامه داد: طلاب المصطفی علاوه بر برنامه های فرهنگی و معنوی، در اردوهای سازندگی و خدمت رسانی نیز شرکت می نمایند. امروز طلاب ما در ایران و خارج از کشور طلاب، با الگوبرداری از اردوهای خدمت و سازندگی، به ارائه خدمات متنوع فرهنگی مشغول هستند.

وی با اشاره به برگزاری اردوهای پیشرفت بجهت آشنایی طلاب با دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران، این اردوها را برای طلاب المصطفی الهام بخش دانست و ابراز داشت: طلاب پس از آشنایی با این پیشرفت های چشمگیر، نسبت به مسیر خود اعتماد به نفس یافته و درک بهتری از توانمندی نظام دینی برخاسته از ایده حضرت امام خمینی(قدس سره) و ظرفیت اسلام و حکمرانی اسلامی برای اداره جامعه در ابعاد مختلف پیدا می نمایند.

معاون فرهنگی تربیتی المصطفی در پایان با تاکید بر مشارکت طلاب در امور مدیریتی مدارس، تدریس، اداره خوابگاه ها و…، به تشکیل انجمن ها و تشکل های فرهنگی و تربیتی طلاب اشاره نمود و اظهار داشت: بالغ بر پانصد تشکل فرهنگی تربیتی توسط طلاب المصطفی ایجاد شده است که در آنها به فعالیت های متنوع فرهنگی پرداخته می شود و در حقیقت طلاب در این تشکل ها تمرین کار فرهنگی را انجام می دهند تا در آینده برای کشور و مردم خود در حوزه توسعه علم و فرهنگ مفید و موثر باشند.