رئیس جامعةالمصطفی در این دیدار با تأکید بر اهمیت حکیم فارابی و جایگاه اندیشه وی در حکمت اسلامی، خاطرنشان کرد: حوزه علمیه چراغدار حکمت اسلامی است و در هیچ کدام از مراکز علمی جهان اسلام در این حد به آن پرداخته نمی شود. در برخی کشورها به دلیل سیطره برخی تفکرات، حکمت اسلامی جایگاهی ندارد و در برخی نقاط دیگر از جمله شبه قاره که سالیان گذشته شعله کم فروغی از حکمت در آن روشن بود، امروز اثری از آن یافت نمی شود.
وی، اکرام و تجلیل از شخصیت های برجسته و قله های حکمت اسلامی را از وظایف حوزه های علمیه برشمرد و اذعان داشت: شخصیت هایی مانند ابن سینا و فارابی، متعلق به همه دنیای اسلامی هستند و ابزاری برای پیوند اجزاء جامعه اسلامی به شمار می روند همانگونه که شاهدیم علاقه فراوانی برای مشارکت در بزرگداشت و نکوداشت آنان در نقاط مختلف جهان اسلام وجود دارد.
آیت الله دکتر عباسی با اشاره به اعلام آمادگی مراکز علمی کشورهای مختلف به ویژه در منطقه آسیای مرکزی برای مشارکت در این همایش، تصریح کرد: این همایش فرصت مغتنمی است تا از آن برای تقویت ارتباطات فرهنگی کشورهای جهان اسلام و نیز توسعه و ترویج حکمت اسلامی به ویژه در نقاطی که کمتر به این مسائل توجه می شود، استفاده نمود.
رئیس المصطفی در پایان حکیم فارابی را یک شخصیت بین الملل اسلامی برشمرد و اظهار داشت: فارابی از لحاظ اندیشه اجتماعی از برجسته ترین فیلسوفان اسلامی به شمار می آید که اندیشه های وی با مبانی مکتب اهل بیت(علیهم اسلام) بیشترین سازگاری را دارد و یک ظرفیت مهم اجتماعی در جهان اسلام است. امروز از کانون انقلاب اسلامی انتظار می رود در معرفی و نشر این اندیشه های ناب سیاسی و اجتماعی عقلانی در جهان اسلام نقش آفرین باشد.
در ادامه این دیدار، حجت الاسلام والمسلمین گرجی، دبیر همایش به ارائه توضیحاتی پیرامون اقدامات صورت گرفته جهت برگزاری این همایش پرداخت و گفت: با توجه به تأکید مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) بر لزوم استفاده از ظرفیت حکیم فارابی در ارتباط علمی، فرهنگی، اجتماعی و مردمی ایران با سایر کشورهای اسلامی به ویژه در منطقه آسیای مرکزی، پس از انجام مراحل مختلف، طرح نامه همایش تدوین شد و به کمک معاونت پژوهش المصطفی و سایر اعضای کمیته برگزاری، در تیرماه سال گذشته همایش موفق به اخذ مجوز isc گردید.
وی با تأکید بر اهمیت تشکیل شورای سیاست گذاری همایش، به معرفی محورهای همایش در دو بخش حکمت نظری و حکمت عملی پرداخت و گزارشی از همکاری این همایش با دانشگاه های قزاقستان، برگزاری پیش نشست های علمی، راه اندازی پایگاه اینترنتی و صفحات شبکه های اجتماعی و ایجاد کاربری در سایت های علمی و … ارائه نمود.
در ادامه این جلسه حجج اسلام و آقایان پارسانیا، محسنی، آذریان و شهیدی به نمایندگی از سایر اعضای کمیته برگزاری، دقایقی به بیان برخی نکات و نظرات جهت برگزاری مطلوب تر این همایش بین المللی پرداختند.
در پایان احکام مدیران کارگروه های علمی همایش توسط رئیس جامعةالمصطفی به ایشان ارائه گردید.
Δ