حجت الاسلام والمسلمین رضایی اصفهانی، رئیس مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث و دبیر این کنگره، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خدمت به ویژه شهید آیت الله رئیسی و شهید آیت الله آل هاشم، هدف اصلی برگزاری این همایش را توسعه فرهنگ قرآنی و گسترش انس با قرآن در بین فرهیختگان حوزوی و دانشگاهی دانست و افزود: کشف نوآوری های تفسیری مقام معظم رهبری(مدظله العالی) و نیز تحکیم نظام اسلامی بوسیله آشنایی مردم با ابعاد علمی رهبر انقلاب، از دیگر اهداف برگزاری این همایش به شمار می آید.
وی کنگره بین المللی اندیشه های قرآنی حضرت آیت الله خامنه ای را عظیم ترین رویداد علمی تاریخ ایران برشمرد و اظهار داشت: تا کنون هفت اجلاسیه این کنگره در شهرهای بزرگ ایران برگزار گردید و اجلاسیه هشتم به عنوان یکی از حلقات اجلاسیه های پیشین، به همت مجتمع آموزش عالی بنت الهدی و همکاری سایر مراکز به صورت مستقل در دست برگزاری است.
رئیس مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث المصطفی، با اشاره به موج آفرینی این اجلاسیه در مباحث زن و خانواده بر اساس مباحث قرآنی رهبر انقلاب در کشور، یادآور شد: از امسال همایش های کنگره به صورت تخصصی برگزار می شود و برای اجلاسیه های بعدی نیز موضوعاتی همچون سیاست و حکمرانی و تعلیم و تربیت اسلامی در دستور کار قرار دارد.
حجت الاسلام والمسلمین رضایی اصفهانی، شعار محوری اجلاسیه هشتم ارائه الگوی سوم زن خواند و گفت: مقام معظم رهبری سه الگو درباره زنان مطرح نمودند و آنچه از قرآن و حدیث و اسلام برمی آید، برتری الگوی سوم است. بر اساس تبیین رهبر انقلاب، الگوی اول، زن جامعه گریز و خانه نشین، الگوی دوم، زن خانه گریز و الگوی سوم، زن به عنوان محور خانواده و اثرگذار در جامعه است. در این همایش مقالات فراوانی درباره پیامدهای نگاه غرب به زنان که آنان را به کالای تجاری مبدل ساخته شده است و یا با تحمیل شغل های نامناسب به بانوان آنان را از علایق فطری بازمی دارد، به رشته تحریر در آمده است.
در ادامه، حجت الاسلام والمسلمین طاهایی، دبیر هشتمین اجلاسیه کنگره بین المللی اندیشه های قرآنی امام خامنه ای و رئیس مجتمع آموزش عالی بنت الهدی، با اشاره به تحصیل طلاب خواهر از نزدیک به ۷۵ ملیت در این مجتمع، اظهار داشت: با توجه به ابعاد بین المللی مجتمع آموزش عالی بنت الهدی، با پیشنهاد برگزاری اجلاسیه تخصصی پیرامون زن و خانواده موافقت گردید و با صدور فراخوان، مقالات فراوانی به دبیرخانه کنگره ارسال شد.
وی با اشاره به انتشار مجموعه مقالات اجلاسیه هشتم در قالب چهار جلد کتاب، خاطرنشان کرد: پیرامون نقش و تاثیرگذاری زنان در اجتماع و نقش و تاثیرگذاری خانواده در اجتماع، تاکنون آثار بسیار خوبی تولید شده است که می تواند به عنوان محتوای علمی در اختیار بخش های مختلف قرار گیرد و صاحبان هنر، رسانه و تبلیغات از این محتوا استفاده نمایند.
حجت الاسلام والمسلمین طاهائی، یکی از مشکلات همایش ها را عدم بهره برداری از آثار تولیدی دانست و اذعان داشت: امیدواریم در این همایش شاهد امتداد اجتماعی آثار علمی تولید شده در توجه به جایگاه زنان و اصلاح زندگی جمعی باشیم.
در ادامه این نشست، خانم شفیعی، معاون پژوهش مجتمع بنت الهدی و دبیر اجرایی اجلاسیه ششم، با اشاره به برگزاری این کنگره در جهت اجرایی سازی فرمایشات رهبر معظم انقلاب، ابراز داشت: تقویت نهاد خانواده، تربیت نسل صالح، مبارزه با مفاسد و آسیب های اجتماعی و توسعه فرهنگ عفاف و حجاب از جمله اهداف اجلاسیه ششم است.
وی با اشاره به برگزاری پیش نشست های علمی این اجلاس در مجتمع آموزش عالی بنت الهدی و سایر مراکز علمی در داخل و خارج از کشور، یادآور شد: پنل های تخصصی اجلاس نیز در چهار محور با همکاری مراکز علمی در قم و خارج از قم برگزار شده است که بررسی نقش ازدواج در کاهش آسیب های اجتماعی، نقش و جایگاه زن در کاهش آسیب های اجتماعی با همکاری جامعه الزهرا، نقش و کارکرد خانواده با همکاری انجمن تبلیغ حوزه علمیه و تاثیر فرزند آوری در کاهش آسیب های اجتماعی با همکاری نمایندگی المصطفی در گلستان را شاهد بودیم. خانم شفیعی در پایان با اشاره به برگزاری این همایش در روز چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت در مجتمع آموزش عالی بنت الهدی، خاطرنشان کرد: این اجلاسیه از ساعت ۸:۳۰ صبح با حضور طلاب، اساتید و چهره های علمی داخلی و بین المللی آغاز خواهد شد.
در ادامه این نشست خبری، حجت الاسلام موسوی، دبیر اجرایی کنگره بین المللی اندیشه های قرآنی رهبر انقلاب، با اشاره به برگزاری اجلاسیه های پیشی در سال های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ در شهرهای تهران، اصفهان، مشهد، تبریز، قم و شیراز، اظهار داشت: امسال نیز سه اجلاسیه پیرامون موضوع کنگره برگزار خواهد شد که از جهت تخصصی بودن با اجلاسیه های گذشته متفاوت است.
وی با اشاره به دریافت مجوز isc جداگانه برای هر یک از اجلاسیه های این کنگره، گفت: نشست ها و اجلاسیه هایی نیز در خارج از کشور از جمله مکه مکرمه، پاکستان، سنگال و افغانستان اجراء گردید و یا برای اجراء برنامه ریزی شده است.
حجت الاسلام موسوی در پایان ابراز داشت: در این کنگره نرم افزار آثار قرآنی رهبر انقلاب در اختیار پژوهشگران و نویسندگان قرار دارد و برای هر اجلاس نیز، نرم افزار ویژه آثار دریافتی طراحی شده است که در اختیار علاقه مندان قرار خواهد گرفت.
در بخش پایانی این نشست خبری، حجت الاسلام والمسلمین مسترحمی، جانشین دبیر علمی کنگره، گزارشی از پیش نشست ها و اجلاسیه ها و آثار دریافتی ارائه نمود.
وی تصریح کرد: تا کنون ۳۱۸۰ چکیده مقاله در دبیرخانه کنگره دریافت شده است و از میان ۲۳۷۸ اصل مقاله از ۲۱ زبان نیز دریافت و ارزیابی شده است. همچین تا کنون ۸۷ کارگاه، ۱۹ کرسی علمی و ترویجی و ۲۷۱ نشست علمی پیرامون کنگره بین الملی برگزار شده است.
گفتنی است آقای الله اکبری، مدیرکل روابط عمومی و بین الملل المصطفی به عنوان مجری در این نشست خبری حضور داشت و ضمن خوشامدگویی به اصحاب رسانه، برگزاری این نشست خبری را مدیریت نمود.
Δ