وی خاطرنشان کرد: شهید رئیسی برای طلاب، برای حکمرانان و هم برای جوامع انسانی که اندیشه معنوی و انسانی دارند می تواند الگو باشد. شهيد جمهور دارای خصلت های شخصیتی بود که ایشان را برجسته کرد؛ بنده فقط به یک ویژگی ایشان می پردازم.
جانشین ریاست المصطفی ادامه داد: معیار حکمرانی اسلامی، یکی از ویژگی هایی بود که شهید رئیسی هم در مورد خودش ایجاد کرد و هم نهادینه کرد. کسی که جایگاه حکمرانی را واجد می شود باید این ویژگی را پیدا کند که بین دیپلماسی و میدان جمع نماید. همگی ما، چه در حوزه حکمرانی قرار بگیریم یا نگیریم باید در دیپلماسی (ایجاد ارتباطات) و دوم میدان (روش مطلوب در زندگی و چگونه رفتار) پیوند ایجاد کنیم.
وی یادآور شد: عمده سیاست مداران این دو را از هم جدا می کنند. گمان می کنند مهم این است که ارتباط برقرار کنیم اما متاسفانه چگونگی ارتباط برای ایشان مهم نیست و در میدان کوتاهی می کنند. مرحوم رئیسی عرصه دیپلماسی و میدان را با هم پیوند می داد . کسی که اندیشه خدایی دارد بنایش این است آن گونه عمل کند که خدا می خواهد و دیپلماسی و میدان را با این اندیشه به هم پیوند می دهد. ایشان علاوه بر ارتباطات گسترده با بین الملل، مطابق با وظیفه شرع خودش به آن عمل می کرد.
حجت الاسلام والمسلمین خالق پور با تاکید بر اینکه شهید رئیسی دیپلماسی التماس را به دیپلماسی اقتدار تبدیل کرد، اظهار داشت: آنچه در درونش این شخصیت را ایجاد کرده بود محورخدا، ولایت، دین بود و در عرصه ارتباطات هم از مدار خدا خارج نمی شد. در عرصه ارتباط چند روایت بعنوان شاخص اشاره شده است: ۱٫ از موضع قدرت و اتکاء به خداوند، ارتباط برقرار کند. فرعون و موسی علیه السلام وقتی روبرو می شوند، فرعون می گوید * فقال له فرعون انی لاظنک یا موسی مسحورا * اما موسی در جواب می فرمایند * انی لاظنک یا فرعون مثبورا* عزت یکی از میعارهای اصلی است که شهید رئیسی مد نظر داشت.
وی خاطرنشان کرد: کسانی که ابتدا قبل از تعامل اجتماعی وظیفه خود را تعیین نمی کنند و فقط مصلحت شخصی و اجتماعی را مد نظر قرار می دهند منتظر ذلت باشند. امام و رهبری و شهید رئیسی جنسشان یکی بود و آن هم در نظر داشتن رضایت الهی بود .
Δ