حجت الاسلام والمسلمین دکتر عباسی در این مراسم ضمن تبریک میلاد با سعادت امیرالمؤمنین(علیه السلام) و فرارسیدن دهه فجر انقلاب اسلامی، خاطرنشان کرد: همانگونه که پیام الهی اسلام جهان شمول است، انقلاب اسلامی نیز یک پدیده معنوی و فرهنگی برای همه مردم عالم به شمار میآید که تحولی عظیم در ارزشهای دنیای مادی امروز را رقم زده است. البته طبیعی است که جهان مادی این حرکت را برنتابد و با آن دشمنی نماید.
وی در ادامه فضای اخلاقی و معنوی شکلگرفته در کنار جنبههای درخشان علمی در مجتمع آموزش عالی علوم انسانی را شایسته تقدیر دانست و ابراز داشت: یاد کردن از نعمتهای الهی از این جهت ضروری است که به خود یادآوری کنیم تا چه میزان غرق در این نعمتها هستیم. گاهی انسان به خاطر برخی مشکلات، الطاف الهی را به فراموشی میسپارد. یکی از نعمتهای مهمی که همه شما از آن برخوردار هستید و بالاترین نعمتهاست، نعمت ایمان است.
رئیس جامعةالمصطفی ادامه داد: ایمان همه زندگی انسان را متحول مینماید و اگر این نعمت از کسی گرفته شود، دچار خلأ معنوی شده و زندگی برایش بیمعنا خواهد شد. این نعمت بسیار بزرگی است که خداوند منت آن را بر ما نهاده است.
وی فراموشی ایمان و بیتوجهی به عالم غیب را بزرگترین معضل دنیای امروز برشمرد و ابراز داشت: غرق شدن در لذائذ دنیوی و مادیات، انسان را به جایی رسانده است که تنها هدفش از تلاش و کوشش، بدست آوردن فرصت برای تلاش و کار بیشتر است؛ اما تنها چیزی که میتواند به این تلاش جهت دهد، ایمان است.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر عباسی، نعمت قرار گرفتن در جمع امت پیامبر خاتم(صلی الله علیه و آله) و آشنایی با نعمت ولایت امیرالمومنین و ائمه(علیهم السلام) را از نعمتهای بزرگ دیگر الهی خواند و یادآور شد: نعمت ویژهی دیگری که خداوند به شما عنایت کرده است، تفقه در دین است که این نعمت الهی تنها به کسی تعلق میگیرد که دارای جایگاه ویژهای در باطن عالم باشد.
وی با اشاره به گوشههایی از مبارزه آشکار حکومت ظالم پهلوی با مظاهر اسلامی از جمله حوزه علمیه و روحانیت، اظهار داشت: شهید مطهری که در چنین شرایط سختی وارد حوزه علمیه قم شد، در احوالات خود نقل مینماید با وجود همه مشکلات، با ورود به حوزه علمیه به چنان جهانبینی و شناختی دست پیدا کردهام که به زندگی من معنا داد و بنابراین از تصمیم خود هرگز پشیمان نیستم.
رئیس جامعةالمصطفی در ادامه به تبیین برخی از مسئولیتهای روحانیون پرداخت و تصریح کرد: هر نعمتی که به انسان داده میشود، طبیعتا مسئولیتی نیز به همراه دارد. حال که ما خود را سرباز و خدمتگزار دین قرار دادهایم، باید به مسئولیت آن نیز توجه نماییم. اولین مسئولیت و توقع، کسب دانش و علم کافی است که با تلاش و مجاهدت علمی حاصل میگردد. انتظار دوم عامل بودن به علم است. در کنار علم باید به عمل و تقوا توجه داشت. مسئله سوم، خدمتگزاری به مردم از طریق نشر علم و رساندن پیام الهی به جامعه است.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر عباسی در پایان خاطرنشان کرد: اگر در این راه که آن را آغاز کردهایم ثابت قدم باشیم، قطعا خداوند نیز ما را یاری خواهد کرد. شما امروز رسما این مسئولیت را برعهده میگیرید و انشاءالله خدای متعال در این مسیر یاریگر شماست و دعای خیر امیرالمؤمنین(علیه السلام) نیز همراه شما خواهد بود.
شایان ذکر است در ادامه، مراسم تعمم طلاب مجتمع آموزش عالی علوم انسانی به دست رئیس جامعةالمصطفی العالمیه انجام شد.
Δ