وی افزود: آیه «یرفع الله الذین آمنوا منکم والذین اوتوالعلم درجات» بیانگر میزان اهمیت علم و علم آموزی در اسلام عزیز است.
رئیس جامعةالمصطفی صاحبان علم را دارای مرتبه های عالی برشمرد و یادآور شد: شرط این رتبه علم، توأم بودن آن با ایمان است و اگر جهت علم به سمت ایمان نباشد میتواند تبعات منفی برای انسان و جامعه داشته باشد. لذا علم باید همراه با آگاهی و ایمان باشد.
وی با اشاره به وجود ابتلائات در مسیر رسیدن به کمال و عظمت برای طلاب به ویژه جوانان، ابراز داشت: هرچند این مطلب وظیفه حل مشکلات را از مسئولان ساقط نمیکند اما دستیابی به اهداف والا نیاز به تلاش مضاعف دارد.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر عباسی تصریح کرد: از آنجایی که پیامبر(ص) برای همه عالم مبعوث شده است گفتمان انقلاب اسلامی مبتنی بر اسلام اصیل نیز، گفتمانی جهانی، فرا قومیتی و فرا جغرافیایی است که مخاطب آن همه بشریت است.
وی مباحث قومیتی را نقطه مقابل گفتمان انقلاب اسلامی خواند و ابراز داشت: انقلاب اسلامی انقلابی با یک پیام جهانی برای همه انسانها و نه صرفا مسلمانان است.
رئیس جامعةالمصطفی خاطرنشان کرد: همه المصطفاییان در هر کسوتی به دنبال ارائه فکر و مکتب نجات بخش جامعه بشری هستند.
وی دو عنصر برای نیل به این مهم را لازم دانست و گفت: اولین عنصر، داشتن جهانبینی و تفسیری از جهان و از انسان و هدفهای عمر و زندگی انسان است و اساسیترین سوال انسان این است که این عالم چیست؟ مبدا و مقصد آن کجاست؟ نقش ما چیست؟
حجت الاسلام و المسلمین دکتر عباسی ادامه داد: «یعلمکم مالم تکونوا تعلمون» در قرآن تصریح میکند که عقل بشر به تنهایی نمیتواند پاسخ را بیابد لذا خداوند انبیاء را برای تبیین همین هدف فرستاده است.
وی خاطرنشان کرد: اسراری در عالم وجود دارد که به مرور کشف خواهند شد اما پاسخ برخی سوالات برای نجات عمر و تمدن بشری، ضروری و دارای اولویت است.
رئیس جامعةالمصطفی علم آموزی و یاد گرفتن حقایق موردنیاز بشری در قالب جهان بینی الهی را اولین و مهمترین وظیفه طلاب برشمرد و اذعان داشت: شناخت هدف از خلقت، مبداء و مقصد عالم، راه طی طریق سعادتمندانه و … بسیار حائز اهمیت است.
وی تصریح کرد: درک این حقایق و جهان بینی درست مبتنی بر گفتمان اصیل اسلامی یک ثروتی است که با هیچ چیز در عالم قابل قیاس نیست.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر عباسی افزود: هر جامعه مدنی نیاز به نظامات، الزامات و رفتارهایی دارد که به رفتار انسان و جوامع جهت میدهند.
وی مشکل امروز بشر را در عدم جهانبینی درست و عدم درک نظام سبک صحیح زندگی فردی و اجتماعی خواند و اظهار داشت: سبک های غیر اصیل رایج امروز در جهان بینی اسلامی جایگاهی ندارند اما در سبک زندگی با یک تمدن سلطه جو، در حال نسخه پیچی برای بشریت است. لذا باید افق نگاه ما یک نگاه تمدن محور مبتنی بر گفتمان اسلام ناب همراه با پیام نجات بخش پیامبر(صلی الله علیه و آله)، ائمه اطهار(علیهم السلام) و قرآن کریم باشد.
رئیس جامعةالمصطفی در پایان با اشاره به آیه «کتب الله لاغلبن انا و رسلی» اظهار داشت: مسیر شما بدون شکست است و اراده خدا مسیطر، قالب و وعده خدا حق است و همانا وعده خداوند متعال پیروزی و تسلط حق بر باطل است و این مسیر حق همان مسیری است که شما درآن گام نهاده اید و دیر یا زود این وعده محقق می شود.
گفتنی است در پایان این دیدار از برگزیدگان رویداد کتابخوانی منظومه و همچنین از نفرات برتر نمایندگی خراسان در جشنواره بین المللی قرآنی و حدیثی المصطفی تقدیر شد.
Δ