در این کرسی که با ارائه حجتالاسلام فریدیفر، عضو هیئت علمی جامعه المصطفی و حجج اسلام دکتر عشایری و دکتر عصاری به عنوان ناقد برگزار شد، ارائه دهنده گزارشی جامع و موجز از کرسی ارائه نمود و بیان داشت: نسبت به اسم، اشتقاقات زبانی و واژگان قرآنی، دیدگاههای متفاوتی وجود دارد که برخی از مفسرین از جمله سید مصطفی خمینی بر این باور هستند که نمیتوان برای اشتقاقات اسم فایدة خاصی را مترتب نمود. بر این مبنا، لغتشناسی که بر پایة اشتقاقات واژگان زبانی قرار دارد، مورد نقد قرار میگیرد.
وی ادامه داد: همچنین وضع یک واژه، در زمان استعمال آن، بیارتباط با معانی پیشین آن انجام گرفته و وجود معانی متعدد برای یک لغت، صرفا بر پایة استعمال است و ساختار معنایی میان آنها وجود ندارد.
پس از ارائه ساختار این دیدگاه، جلسه با راهنمایی مدیر کرسی به مرحله ارائه نقدهای علمی ناقدان رسید که مهمترین آنها عبارتند از:
در ادامه این کرسی ناقدان به نقد موضوع پرداختند و اشاره کردند: از آنجایی که واژة «فقهالغة» امروزه یک اصطلاح با معنای جدید آن است، طرح وصف «فقهالغة» در عنوان مقاله، موجب میشود که انتظار خواننده از مقاله، مواجه با رویکرد جدید علمی و معاصر به مبحث «فقهالغة» بشود. بر این اساس بهنظر میرسد که مقاله باید جامع مفاهیم واژگان عنوان باشد.
در پایان، ارائه دهنده به جواب ناقدین پرداخته و به موضوعات زیر اشاره کرد:
Δ