حجت الاسلام والمسلمین خالق پور، جانشین ریاست المصطفی در این مراسم با تبریک فرارسیدن سال جدید تحصیلی، ابراز داشت: مجالس منتسب به علم باید باشکوه برگزار گردد زیرا شکوه عالمانه در نزد خدا پسندیده است.
وی در ادامه با طرح این سوال که کدامیک از علم و تهذیب بر دیگری مقدم است، اظهار داشت: آنچه از آیات و روایات فهمیده می شود اولویت تزکیه نفس بر تعلم است. اگر بهترین بذر و زراعت را در خاکی بی حاصل و ناآماده داشته باشیم، به محصول خوبی دست نخواهیم یافت. اما اگر خاک مرغوب باشد، گاهی با بذری که حتی توسط نسیمی کاشته شده است، گیاهان ارزشمندی می روید.
جانشین ریاست المصطفی افزود: در قرآن کریم نیز بیان شده است که حکم و علم زمانی به حضرت موسی داده شد که زمینه مساعد ذاتی را در خود جمع نمود و در ارتباطش با خدا، خویشتن و جهان به توازن دست یافت.
وی فراگیری علم را از امور اکتسابی برشمرد و یادآور شد: انسان اگر بستر دریافت علم را در خود بهبود بخشد، هم منطق مناسب برای کسب علم را می یابد و از درهمریختگی علمی رهایی پیدا می کند و هم از سوی خدا دارای حکمت می گردد. شخصیت هایی همچون امام خمینی(قدس سره) و مقام معظم رهبری(مدظله العالی) اندیشه و حکمت متعالی خود را از این منبع نامتناهی دریافت نموده اند.
حجت الاسلام والمسلمین خالق پور، حفظ توازن شخصیتی با محوریت توحید را در مسیر کسب علم ضروری دانست و اظهار داشت: در قرآن کریم اشاره شده است که خداوند علم را به انسان آموخت. تفاوت میان تعلیم انسان و خدای متعال در این است که نهایتا اساتید در القای مطلب به ذهن مخاطب موفق خواهند بود؛ اما کار تعلیم خدا، القای مطلب در جان مخاطب است. همه عالم خلقت تجلی اسمای الهی است که توسط خداوند به انسان آموخته شده است. بنابراین انسان ظرفیت آن را دارد که تجلی گر اسمای الهی و منبع فیض در عالم گردد.
گفتنی است در ابتدای جلسه، حجت الاسلام والمسلمین بناری، رئیس مجتمع آموزش عالی علوم انسانی اسلامی با تبریک فرارسیدن فصل فراگیری علم و دانش و گرامیداشت هفته دفاع مقدس، ابراز داشت: انقلاب اسلامی اختصاص به کشور ایران ندارد بلکه پایگاهی برای همه مسلمانان جهان و مکتب اهل بیت(علیهم السلام) به شمار می آید و لازم است یاد همه شهدای دفاع مقدس را گرامی بداریم که از جان خود برای حفظ این نظام مقدس ایثار نمودند.
وی با تاکید بر اهمیت حوزه دانشی علوم انسانی، خاطرنشان کرد: به اذعان همه کارشناسان کمتر حوزه دانشی ظرفیت عظیم علوم انسانی برای خدمت به مکتب اهل بیت(علیهم السلام) را دارد که مستقیما با همه جهان در ارتباط باشد. زبان علوم انسانی برای همه دنیا شناخته شده است و از این بستر می توان برای انتقال فرهنگ غنی اسلام و اهل بیت(علیهم السلام) بهره برد.
رئیس مجتمع آموزش عالی علوم انسانی اسلامی یادآور شد: ما به دنبال علوم انسانی مبتنی بر قرآن و حدیث و برگرفته از مکتب اهل بیت(علیهم السلام) هستیم. البته باید علوم انسانی را خوب فراگرفت تا امکان نقد و بیان دیدگاه اسلامی در این علوم فراهم آید.
شایان ذکر است در پایان مراسم از طلاب برتر گروه های علمی سال گذشته مجتمع با اهدای جوایزی تقدیر به عمل آمد.
Δ