نشست علمی« امام رضا علیه السلام در تقریب مذاهب اسلامی» در مدرسه علمیه حضرت زینب کبری سلام الله علیها ولایت کابل که از مدارس همکار نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان است با حضور اساتید و طلاب خواهر برگزار گردید.
در این نشست علمی آقایان سیدمحمدجواد محسنی و هادی حسن زاده کارشناسان و آقای غلام حسین محمدی دبیر علمی بود.
در ابتدای نشست قرآن کریم بر روح ملکوتی شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی و همراهانش تلاوت گردید و سپس آقای سیدمحمد جواد محسنی پیرامون تعامل حضرت امام رضا علیه السلام با اهل سنت گفت: تعامل آن حضرت با اهل سنت به وضوح در منابع صوفیان و عرفا مشاهده می شود، آن طور که اگر صد طریقت صوفی را بررسی کنید می بینید همه طریقت های صوفی در جهان، خود را به معروف کرخی رسانده اند و می گویند معروف کرخی نیز از شاگردان امام رضا علیه السلام بوده است.
وی افزود: در سلسله سند اهل سنت همه خود را به امام رضا علیه السلام می رسانند که این نشان می دهد تعامل آن حضرت با اهل سنت آنقدر خوب بوده که همه می گویند، طریقت را از ایشان گرفته ایم.
در ادامه هادی حسن زاده در رابطه نحوه تعامل حضرت امام رضا علیه السلام با اهل سنت بیان کرد: در سیره رضوی و منابع معتبر اسلامی به وضوح مشاهده می شود که وقتی امام رضا علیه السلام مناظراتی در نزد مامون عباسی با بزرگان مذاهب ترتیب می دهد چگونه سخن می گوید و ایشان در همه مناظرات ابتدا با آیات قرآن و سپس با قوه عقلانی شبهات را رد می کنند.
وی یاداور شد: امام رضا علیه السلام در مناظرات علمی همواره رعایت مسائل اخلاقی را می کردند که همین سبب می شد تا بسیاری به اهل بیت علیهم السلام روی بیاورند، این نوع برخورد و رویکرد سبب شده بود تا زیدی ها که در آن زمان متعدد قیام می کردند، با نوع برخورد حضرت رضا علیه السلام از زمان ایشان تا ۶۰ سال بعد قیامی نداشته باشند و در حقیقت در زمان این امام همام با رویکردهای مدبرانه ایشان قیام های زیدیه نیز فروکش کرده بود.
حسن زاده در پایان سخنان خود تصریح کرد: پذیرش ولایت عهدی را از عواملی دانست که در همگرایی و وحدت میان شیعه و اهل سنت نقش چشمگیری داشت ایشان افزود: امام رضا علیه السلام از فرصت ها حتی در مناظرات علمی و شرائط گوناگون استفاده و در همه مسائل عقیده اهل بیت علیهم السلام را برای امت تبیین می کردند و در پی تعامل خوب با زیدیه و جامعه توانستند این نکات را ترویج کنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
Δ