در این مراسم علما و بزرگان منطقه، مدیران مدارس پیوسته، اساتید و طلاب حضور داشته، همچنین مدیر آموزش نمایندگی جامعه المصطفی حجت الاسلام سید منصور موسوی نیز در این برنامه حضور داشتند. علاوه برشخصیت های علمی، شخصیت های سیاسی نیز در این برنامه دعوت شده بودند.
سخنران اصلی این برنامه نماینده منطقه ای المصطفی حجت الاسلام و المسلمین تقوی بود که ضمن عرض تبریک و آرزوی موفقیت برای طلاب فارغ التحصیل، نکاتی درباره اهمیت علم آموزی، نشر و تبلیغ معارف اسلامی، که همان ارشاد و راهنمایی مردم نسبت به دین باشد، بیان کرد.
وی افزود: در منابع حدیثی و تفاسیر موضوعی قرآن کریم، ابواب متعددی راجع به ارزش و جایگاه علم و علم آموزی در اسلام تدوین شده است و این همه نشان گر اهمیت این موضوع در نگاه این دین مبین است. ارزش علم را در تعالیم اسلامی می توان از این حقیقت قرآنی دریافت که دعوت اسلام با دعوت به علم آغاز شده است. خداوند در نخستین آیات سوره علق می فرماید: «اقْرَاْ بِسْمِ رَبِّکَ الَّذِی خَلَقَ خَلَقَ الاْنسَانَ مِنْ عَلَق اقْرَاْ وَرَبُّکَ الاْکْرَمُ الَّذِی عَلَّمَ بِالْقَلَمِ عَلَّمَ الاْنسَانَ مَا لَمْ یَعْلَمْ». این آیات که از نخستین جرقه های وحی بر قلب پاک پیامبر(صلی الله علیه وآله) در غار حرا حکایت می کند، با مسأله معرفت شروع و پایان می گیرد؛ نخست از قرائت که یکی از ابزار شناخت است سخن می گوید و در آخر نیز از معلم بزرگ عالم هستی (یعنی خداوند که انسان شاگرد کوچک دبستان او است) بحث می کند. اینها دلیل روشنی بر ارزش و لزوم علم آموزی است.
در ادامه نماینده المصطفی اظهار داشت: آموزه های اسلامی به ما یاد می دهند که علم، سرچشمه ایمان است و پیوند محکمی با آن دارد. قرآن کریم در آیات متعددی از یک سو – مثلا در آیه ۶ سوره سبأ، از سوی دیگر در آیات ۱۰۷ و ۱۰۸ سوره إسراء به این مهم اشاره می کند. ایمان تنها ثمره علم نیست و این ودیعه الهی ثمرات دیگری چون تقوا و خداترسی نیز دارد. در قرآن کریم و در آیه ۲۸ سوره فاطر می خوانیم: اِنَّمَا یَخْشَی اللهَ مِنْ عِبَادِهِ الْعُلَمَاءُ . این تعابیر به خوبی نشان می دهد که تبیین آیات مقدمه ای برای آگاهی است و آگاهی وسیله ای برای تقوا.
وی گفت: مسلّماً هرجا «علم» هست، الزاما «تقوا» نیست چرا که عالم بی عمل نیز پیدا می شود ولی بدون شک علم مقدمه و زمینه ای است برای تقوا و از سرچشمه های اصلی آن محسوب می شود. علم غالبا تقوا را همراه می آورد. علمی که سرچشمه ایمان است سرچشمه تقوا نیز خواهد بود و به عکس جهل غالبا عامل بی تقوایی و ناپرهیزگاری است.
حجت الاسلام والمسلمین تقوی در این دیدار به تبیین نقش زن در جامعه اسلامی و اهمیت حضور عالمانه زنان در جامعه اشاره کرد. در این دیدار مدیر حوزة القائم آقای دکتر شیخ کاظم عباس و مدیر حوزة الزهرا جناب آقای شیخ سجاد حسن حضور داشتند.
این موسسه تحت اشراف شیخ شافی میباشد. نماینده المصطفی ضمن بازید از بخش مدرسه آکادمیک، از زحمات شیخ شافی قدردانی و در ادامه با طلاب علوم دینی این مدرسه دیدار کرد.
وی با حضور در جمع طلاب، به اهمیت تعلیم قرائت قرآن و تشویق به حفظ، فهم مضامین و آشنایی با زبان قرآن کریم پرداخت. در انتها پس از سخنرانی مسابقه قرائت قرآن برگزار شد و به نفرات برتر هدایایی تقدیم شد.
این سمینار در مدرسه پیوسته حضرت قائم برگزار گردید. ضمن برگزاری برنامه های مختلف با حضور مبلغین از تمام نطقه تانگا، نماینده المصطفی در این دیدار به بیان جایگاه مبلغ و اهمیت تبلیغ در عصر کنونی پرداختند و تانزانیا را مرجع علوم دینی در منطقه شرق افریقا خطاب کردند و نقش مبلغین و علما در این منطقه را محوری دانست.
نماینده المصطفی در این نشست به بیان برنامههای قرانی در حال پیگیری جامعه المصطفی گزارشاتی را بیان کرد و از طرح ۳۱۳ حافظ و قاری شیعه بومی یاد کرد که این طرح در چندین مدرسه قرآنی در حال پیگیری است.
وی اظهار داشت: آمادگی این را داریم که از بین شما نیز طلاب واجد شرایط را در مدارس قرآنی خود پذیرش کنیم.
همچنین نماینده المصطفی تاکید کرد: فقط زبان قرآن است که میتواند امروز شما را از دیگران متمایز کند. در پایان این جلسه مسابقه ترتیل و قرائت قرآن بین ده نفر از طلاب برگزار شد.
نماینده المصطفی با حضور در این موسسه با استقبال گرم شیخ علی مازوا موسس و مدیر این مرکز مواجه شد و در ادامه از بخش های مختلف بازدید کردند. مدیریت موسسه ضمن تشکر از زحمات و حضور نماینده المصطفی در این موسسه، خواستار همکاری با المصطفی به عنوان یکی از مدارس پیوسته گردید.
Δ