آقای دکتر محمد الله اکبری، عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه و نویسنده آثاری ازجمله کتاب «عباسیان از بعثت تا خلافت»، در ابتدای سخنان خود به چند گزاره مهم تاریخی اشاره کرد و گفت: ضعف حکومتها معمولاً از دوره مقتدرترین پادشاه آغاز میشود و با عدم پذیرش خطاها و مسئولیتهای خود از سوی حاکمان همراه می شود.
وی توده مردم را رکن اصلی حکومتها دانست و گفت: اتحاد میان مردم اساس قدرت حکومت است و پراکندگی میان ملتها آغاز فروپاشی آنهاست.
دکتر الله اکبری در ادامه به مبانی دینی و قرآنی اتحاد اشاره کرد و با ذکر آیه «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا»، بر اهمیت اتحاد میان مسلمانان تأکید نمود.
وی همچنین با بیان نمونههایی از سیره اهلبیت(علیهم السلام)، تأکید کرد اتحاد حتی در شرایط سخت نیز مورد توجه ائمه معصومین(علیهم السلام) بوده است.
دکتر الله اکبری در بررسی تاریخی سقوط اندلس به نقش اختلافات داخلی مسلمانان اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: اتحاد نداشتن میان امیرنشینهای مسلمان و همکاری برخی از آنها با مسیحیان، از عوامل اصلی سقوط اندلس بود.
سخنران نشست در ادامه یادآور شد: مسیحیان با تمرکز بر اتحاد و استفاده از اختلافات مسلمانان، توانستند این منطقه را پس بگیرند.
در پایان نشست، دکتر الله اکبری سه عامل اصلی سقوط اندلس را اختلافات میان امیران مسلمان، جنگهای داخلی و عدم اتحاد و نیز درخواست کمک خواستن برخی مسلمانان از همسایگان مسیحی برای مقابله با دیگر مسلمانان برشمرد.
Δ